Scientific Board en InnovatieLab toegevoegd aan PPS Netwerk Nederland

Scientific Board en InnovatieLab toegevoegd aan PPS Netwerk Nederland

Senior Legal Consultant bij Royal HaskoningDHV John van de Hof neemt zitting in de Scientific Board en InnovatieLab van PPS Netwerk Nederland. De Board werkt samen met diverse kennisinstellingen. Voornamelijk richt de Scientifiic Board zich op de verbetering en vernieuwing van de PPS-praktijk, de evaluatie van PPS-projecten en de begeleiding van PPS-pilots.

Criteria

Om deel te nemen aan de Scientific Board is het noodzakelijk ervaring te hebben met het werken met publiek-private samenwerkingen (PPS). Daarnaast moeten alle leden gepromoveerd zijn op onderzoek naar PPS en verbonden zijn aan een kennisorganisatie.

Deelnemers Scientific Board

De Board bestaat in totaal uit vier leden. De overige drie leden zijn:

Samenwerken is noodzaak

Samenwerken is in de huidige maatschappij een noodzaak geworden. De kansen zijn complex, technologische ontwikkelingen gaan snel en vaak ontbreekt het aan mankracht en geld om als organisatie solitair te zijn. De toevoeging van de Scientific Board en het InnovatieLab aan PPS Netwerk Nederland moet die samenwerkingen eenvoudiger maken.

Verspreiden van kennis en informatie

Het PPS Netwerk Nederland is sinds 2006 actief met het verspreiden van informatie en kennis naar publieke partijen die een vorm van PPS overwegen. Dit gebeurd op een zeer praktijkgerichte manier en veelal op basis van peer-to-peer waarbij publieke partijen ervaringen met PPS uitwisselen en samen met private partijen kijken waar de kansen liggen. Aan het netwerk wordt dus vanaf heden de Scientific Board en het PPS InnovatieLab aan toegevoegd. Royal HaskoningDHV is al langer actief binnen het PPS Neetwerk Nederland.

Advertisment ad adsense adlogger