Bouw AFAS Campus in Leusden

Bouw AFAS Campus in Leusden

Naast het AFAS Experience Center in Leusden worden drie kantoorgebouwen getransformeerd tot de AFAS Campus. Gezamenlijk zullen die gebouwen vanaf 2024 de campus vormen, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid, hergebruik en innovatie.

“De uitbreiding in Leusden omvat circa 20.000 vierkante meter met een scala aan voorzieningen”

De campus

Over enige tijd kunnen partners en andere aanverwante organisaties, zoals start-ups en scale-ups, zich dicht bij het hoofdkantoor van AFAS vestigen. Dit gaat gebeuren in twee aangekochte kantoorpanden aan de Storkstraat op bedrijventerrein de Horst in Leusden. De uitbreiding omvat twee kantoorpanden van circa 20.000 m2 met een scala aan voorzieningen, waaronder 600 werkplekken, een restaurant met 400 zitplaatsen, een Grand Café, opleidingsruimten, gebeds- en fitnessruimte, kleedkamers met douches, boardrooms en opleidingsruimten.

Aan een van de panden is al een maatschappelijke invulling gegeven voor de tijdelijke opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Eigen energiedistributie AFAS

Het kantoor voldoet aan de meest recente eisen op het gebied van comfort en efficiëntie. Er wordt gestreefd naar maximaal hergebruik van materialen die vrijkomen bij de bouw, waaronder vloerbedekking, glaswanden, plafondplaten, dakkappen, leuningwerk, gasgestookte ketels, binnendeuren en terrastegels.

Daarnaast zullen alle panden van AFAS worden losgekoppeld van het gasnet en worden gekoppeld aan een eigen energiedistributievoorziening. Ook krijgen ze een verduurzaming van de thermische schil, een grijswatersysteem en wordt ingezet op hergebruik van materialen in de vaste inrichting. Bovendien zal gebruik worden gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem. Een aanvraag voor een BREEAM Outstanding certificering voor het ontwerp is ondertussen in gang gezet.

Vorig jaar maart werd er al door het softwarebedrijf bericht over de plannen rond de campus en uitbreiding. De realisatie wordt nu in gang gezet om in 2024 te worden voltooid.

Bron en beeld: Dura Vermeer.

AFAS en Dura Vermeer tekenen contract voor bouw campus. Lees ook:
AFAS Leusden nieuwbouw complex, maar uitdagend.

Advertisment ad adsense adlogger