Start bouw LUNO met 109 middenhuurwoningen

LUNO bouw gestart met 109 middenhuurwoningen in Houten

LUNO in Houten wordt een nieuw appartementencomplex met middenhuurwoningen. Dicht bij het centrum en station is Van Wijnen gestart met de bouw van de duurzame appartementen en een commerciële ruimte in opdracht van woningcorporatie Wonam.

“Hulpverleners, zorg- en onderwijzend personeel krijgen voorrang bij de toewijzing van de LUNO woningen”

LUNO wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd. Het gebouw krijgt een carrévorm met woningen rondom een gemeenschappelijk binnenhof.

Middenhuurwoningen met voorrang

De middenhuurwoningen in LUNO bestaan uit 2-, 3- en 4-kamerappartementen van 55 tot 115 vierkante meter. Hulpverleners, zorg- en onderwijzend -personeel krijgen voorrang bij de toewijzing van de woningen.

Wethouder Rosa Molenaar: “Mensen die werken in de zorg en het onderwijs zijn essentieel voor Houten, maar hebben het moeilijk op de woningmarkt. Door hen voorrang te geven in de toewijzing zorgt de ontwikkelaar ervoor dat zij in Houten kunnen blijven wonen, in een comfortabele, duurzame én betaalbare woning. Daar zijn wij als college enorm blij mee.”

Duurzaam

LUNO is een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. De hoge isolatiewaarden zorgen dat de vraag naar energie wordt beperkt. De benodigde energie wordt opgewekt via luchtwarmtepompen en zonnepanelen, aangevuld met groene stroom afkomstig uit zonneparken.

Robert Kohsiek, directeur Wonam: “We zijn trots dat we ook in veranderende marktomstandigheden doorpakken en dat de bouw van ons eerste project in Houten is gestart. Met 109 duurzame huurwoningen op een centrale locatie dragen we in positieve zin bij aan de groei van Houten”.

LUNO onderdeel Molenzoom

LUNO is onderdeel van het woningbouwprogramma Bouwen voor Houten waar onder meer De Molenzoom verandert in een buurt om te wonen en werken met zo’n 1.500 nieuwe woningen.

Wethouder Rosa Molenaar: “In Houten zijn tot 2040 4.750 nieuwe woningen nodig. Een forse opgave. Een deel van deze woningen komt binnen de Rondweg. Maar wel binnen duidelijke kwaliteitscriteria met als basis het Houtens DNA dat het dorpse karakter van Houten behoudt”.

Beeld: MOKA Architecten en Zes X Zes.

Start bouw LUNO met 109 middenhuurwoningen in Houten. Lees ook:
BUUR Utrecht heeft hoogste punt bereikt.

Advertisment ad adsense adlogger