BAM introduceert virtual reality app

BAM introduceert virtual reality app

Het BIM Center van BAM Advies & Engineering heeft de BAM VR-app ontwikkeld. Deze virtual reality-app toont visualisaties van verschillende projecten. VR is ideaal om toekomstige gebruikers, bewoners of bouwplaatsmedewerkers mee te nemen in het nog niet bestaande gebouw of om een technische oplossing eens van dichtbij te bekijken. Door toevoeging van 360 graden-fotografie kan, bij reeds opgeleverde projecten en tijdens de bouw, worden getoetst hoe het gerealiseerde gebouw aansluit op het eerdere ontwerp.

Hoe te gebruiken?

Voor een volledige virtual reality-ervaring is een krachtige computer en speciale VR-bril noodzakelijk. Met de, door Smart2VR uit Hengelo (ov), ontwikkelde app brengt BAM deze ervaring naar de smartphone. Met een eenvoudige (kartonnen) VR-bril of in 2D modus kan men letterlijk rondkijken en rondlopen in onder meer het nog te realiseren Groninger Forum en ’s werelds grootste fietsenstalling op het stationsplein in Utrecht. Ook van reeds gerealiseerde projecten, zoals het Zaans Medisch Centrum en het Londense King Cross, zijn de virtuele ontwerpen en 360 graden- foto’s te bekijken. Daarnaast zijn ook bouwplaatsinrichtingen en een 360 graden-beeld vanuit de bouwkraan voor Hoog Catharijne Utrecht te raadplegen.

Wat te zien?

Bij de introductie van de app zijn zestien projecten van BAM Bouw en Techniek, BAM Woningbouw, BAM Infra en BAM Construct UK beschikbaar. Toekomstige projecten van BAM zullen, waar mogelijk, beschikbaar worden gemaakt in de BAM VR-app.

De app is hier te downloaden:
Google Play Store
Apple iTunes Store

Advertisment ad adsense adlogger