Praktijkschool De Bouwpraktijk in Barendrecht gestart

Praktijkschool De Bouwpraktijk in Barendrecht gestart

Op het renovatieproject Fruitbuurt in Barendrecht, waar ERA Contour woningen in opdracht van Patrimonium Barendrecht renoveert, is een nieuwe Bouwpraktijk gestart.

“Vierde editie van praktijkschool biedt personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een baan in de bouw”

Perspectief en kennis

Alle deelnemers van De Bouwpraktijk Barendrecht en betrokkenen vanuit initiatiefnemer ERA Contour en woningcorporatie Patrimonium Barendrecht vierden de officiële opening van de praktijkschool mee.

Wethouder Miranda de Hoop benadrukt dat ze het enorm belangrijk vindt dat deelnemers van De Bouwpraktijk de kans krijgen om kennis te maken met de bouw en ook perspectief hebben op een baan. “Want werk zorgt er niet alleen voor dat je een eigen inkomen hebt, maar ook dat je kunt doorgroeien en een plek in de maatschappij kunt vinden”, aldus De Hoop.

Kennismaken via De Bouwpraktijk

De Bouwpraktijk in Barendrecht biedt personen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om gedurende elf weken fulltime kennis te maken met alle aspecten van de bouw. Het uiteindelijk doel is om hen te laten doorstromen naar een vaste baan bij een van de deelnemende bouwbedrijven. Onder begeleiding van ervaren leermeesters maken de deelnemers kennis met verschillende specialismen, zoals tegelen, schilderen, slopen, elektrotechniek, timmeren en installatiewerk.

Deelnemers aan De Bouwpraktijk krijgen naast praktische trainingen en hands-on ervaring op de bouwplaats, ook een veiligheidstraining om hun VCA-certificaat te behalen. Er worden ook taallessen aangeboden om de taalvaardigheden van de deelnemers te verbeteren.

Echt betrekken bij het vak

Michel Ouwens, directeur Bestaande Bouw bij ERA Contour vertelt: “We hebben hier oog voor iedereen en betrekken deelnemers echt bij het vak. De groep van acht deelnemers in De Bouwpraktijk bij de Fruitbuurt is een gezellige groep en we gaan er samen weer iets moois van maken.”

Praktijkschool De Bouwpraktijk in Barendrecht gestart. Lees ook:
3e editie van opleiding De Bouwpraktijk

Advertisment ad adsense adlogger