Eindhoven krijgt grootste Virtual Reality centrum Europa

Eindhoven krijgt grootste Virtual Reality centrum Europa

Europa’s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 1,5 maand haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week kan het publiek kennismaken met het VR-centrum.

Grootste Virtual Reality Center opent deuren op Strijp-S

Teambuilding, het samen beleven van een Virtual Reality omgeving. Dat staat voorop voor het nieuwe VR-centrum dat wordt gerealiseerd op de zevende verdieping van het Veemgebouw op Strijp-S. In het centrum wordt virtual reality ingezet voor games, teambuilding, workshops, en trainingen. Het centrum van 3000 vierkante meter biedt ruimte voor 100 gebruikers per uur. Het moet de eerste worden van een reeks VR-centra die komende jaren wordt gebouwd in Nederland en Europa.

“We richten ons op trainingen, workshops en recreatieve en educatieve programma’s voor groepen. Je komt hier niet in je eentje naar toe om een VR-game te spelen, maar je bent hier met vrienden, familie of collega’s”, zegt Edward van Overbeek van het Eindhovense Enversed. De Eindhovense start-up is de initiatiefnemer en ontwikkelaar van het ´Virtual Reality Experience Center’ op Strijp-S. Het bedrijf waar inmiddels zo’n 20 mensen werken, is gevestigd in het Eindhovense Klokgebouw waar ook een VR-demonstratieruimte is ingericht.

“De VR-beleving wordt alleen maar sterker als je die met meerdere mensen beleeft”, vindt van Overbeek. “Het is ontzettend leuk om met vrienden of collega’s op te gaan in een virtuele wereld. Je kunt bij ons samen racen door een wolkenlandschap in een luchtschip, ontsnappen van een onbekende planeet en nog veel meer.”

De Dutch Design Week wordt van 22 – 30 oktober 2016 gehouden in Eindhoven.

Nadere informatie over VR in het algemeen en op meer specifieke (branche-)gebieden.

Advertisment ad adsense adlogger