Grootste en sterkste landkraan ter wereld in Westdorpe

Grootste en sterkste landkraan ter wereld in Westdorpe

De grootste en sterkste landkraan van de wereld wordt op dit moment opgebouwd in het Zeeuwse Westdorpe. De Mammoet SK6000 ringkraan kan een gewicht tot 3.000 ton tot op een hoogte van 220 meter hijsen. De kraan is volledig elektrisch.

“De afronding van de montage van de SK6000 landkraan is in het vierde kwartaal van 2024”

Meer mogelijk met deze landkraan

Door het enorme hijsvermogen van de kraan zijn nieuwe projecten in de bouw en industrie haalbaar. Dat biedt nieuwe mogelijkheden. Mammoet is onlangs begonnen met de montage van de landkraan in haar vestiging in Westdorpe. Na het transport van alle onderdelen naar de locatie van Mammoet is gestart met de montage van het basisframe van de kraan. Het aandrijfdeel, de cabine en controlekamer volgen. een aantal hulpkranen van Mammoet ondersteunen de bouw. Onder meer twee rupskranen van 250 ton en een mobiele Gottwald-havenkraan van 140 ton worden daarbij ingezet.

Elektrisch

De SK6000 ringkraan kan volledig elektrisch bediend worden. Hierdoor wordt de CO2 uitstoot bij de projecten waar de kraan wordt ingezet fors teruggedrongen. De kraan biedt veel nieuwe mogelijkheden voor projecten in de energiesector. De bouw van een volgende generatie grotere windturbines en funderingen daarvoor is nu mogelijk. Ook is de kraan beter geschikt voor de bouw van (nucleaire) energiecentrales. De SK6000 bouwt voort op de ontwerpfilosofie van Mammoet’s eerdere SK190 en SK350-series, die zich in de praktijk al volop hebben bewezen.

Grootste en sterkste landkraan ter wereld in Westdorpe

“Dit is een spannend nieuw hoofdstuk voor Mammoet en modulaire constructie in de zware industrie, nu we de SK6000 vorm zien krijgen. De kraan biedt een haakhoogte, reikwijdte en hefvermogen die veel groter zijn dan welke kraan dan ook op de markt. We zijn verheugd om deze baanbrekende technologie aan onze klanten te kunnen bieden, zodat ze hun projectdoelen efficiënter en duurzamer kunnen bereiken”, verteld Koen Brouwers, projectmanager voor de SK6000 in Westdorpe.

Bron en beeld: Mammoet.

Grootste en sterkste landkraan ter wereld in Westdorpe. Zie ook:
Een van de grootste hijskranen ter wereld in Rotterdam.

Advertisment ad adsense adlogger