Nieuwbouw Stadionpark Rotterdam komt snel dichterbij

Nieuwbouw Stadionpark Rotterdam komt snel dichterbij

Nadat de Raad van State eind 2022 een streep zette door het bestemmingsplan Feyenoord City heeft de gemeenteraad van Rotterdam aangegeven zo min mogelijk vertraging te willen op bouwactiviteiten. Het college van Rotterdam heeft de gemeenteraad gevraagd om twee projectbestemmingsplannen in het Stadionpark vast te stellen. Men hoopt snel te kunnen starten. De woningbouw aan de Colosseumweg en het Mallegat zijn de eerste grote projecten.

“Als de gemeenteraad instemt beginnen we zodat we eind dit jaar de eerste paal aan de Colosseumweg kunnen slaan”

Bijna 1.650 nieuwe woningen

De twee projecten aan de Colosseumweg en Mallegat in Stadionpark zijn samen goed voor zo’n 800 woningen. In de nieuwbouw Colosseumweg, langs het Varkenoordseviaduct, komen 650 woningen verdeeld over sociale huur, midden- en hoog segment. Er is een grote variatie aan woningen voor senioren, alleenstaanden, gezinnen en samenwonenden. Doorgangen tussen de drie bouwblokken zorgen voor een open verbinding met de wijk Hillesluis. Voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen, waaronder een gezondheidscentrum, is 3.000 vierkante meter beschikbaar.

De woningbouw aan het Mallegat wordt de afsluiting van de wijk Feijenoord, langs de kade van de Maas en de rand van het Mallegatpark. Van de ruim 190 woningen is minimaal 40 procent middelduur, zowel huur als koop, en 60 procent koop in het midden- hoog- en topsegment. Op de begane grond is ruimte voor horeca en andere voorzieningen.

Stadionpark in fases

Stadionpark wordt in de komende tien jaar stap voor stap gebouwd. In 2025 begint de aanleg van het Getijdenpark Feijenoord met een steiger in en aan de Maas. De woningbouw voor de Rosestraat en Waterkant start in de loop van 2027. Voor de Veranda en de Stadiondriehoek zijn er nog geen concrete plannen.

Naar verwachting wordt tegen 2030 begonnen met de bouw van de nieuwe stadsbrug met snelle OV-verbindingen tussen Zuid en Noord en het station Stadionpark, het huidige evenementenstation Stadion Feyenoord in Rotterdam.

“Als de gemeenteraad instemt, beginnen we direct met alle bouwvoorbereidingen, zodat we eind dit jaar de eerste paal aan de Colosseumweg kunnen slaan. Snel daarna volgt de nieuwbouw aan het Mallegat, prachtig gelegen aan de rand van Maas”, aldus bouwwethouder Zeegers.

Nieuwbouw Stadionpark Rotterdam komt dichterbij. Zie ook:
Nieuwe woonvisie en bouwwet in Rotterdam.
Bouw nieuwe woontoren in centrum Rotterdam.
35.000 nieuwe woningen in de Oostflank van Rotterdam.

Advertisment ad adsense adlogger