Innovation Expo 2018

Innovation Expo 2018

Donderdag 4 oktober 2018 vindt in Rotterdam de tweejaarlijkse Innovation Expo plaats.

Er zijn innovaties te zien met betrekking tot de circulaire economie, energie, water en mobiliteit

Rijkswaterstaat heeft tal van lopende innovatietrajecten, onderverdeeld in thema’s zoals smart mobility, duurzame leefomgeving, informatievoorziening en robuust watermanagement. Dat doen ze samen met bedrijven, kennisinstellingen en andere overheden.

Weg van de Toekomst

Op de Weg van de Toekomst ervaren bezoekers hoe onze snelwegen er in 2020, 2030, 2040 en 2050 uitzien. Vanuit verschillende kanten komen innovaties hier mooi samen.

Denk aan de ‘duurzame snelweg’, onder andere verbeeld in zonnepanelen op geluidsschermen, of geïntegreerd in het wegdek of fietspad. Of neem de ‘slimme snelweg’, waarbij bijvoorbeeld data uit voertuigen wordt gebruikt om tijdig wegonderhoud uit te kunnen voeren.

Waterplein

Op het Waterplein worden aansprekende innovaties rond water gepresenteerd langs een stromende rivier die uitmondt in zee. Naast de voor Rijkswaterstaat traditionele thema’s waterveiligheid, schoon water en voldoende water richten deze innovaties zich op thema’s als plastic free river, duurzame energie uit water, water en voedsel en bouwen met de natuur.

Ook is er een zandstrand waar bezoekers in gesprek kunnen met de Dutch Coastline Challenge over innovaties om de Nederlandse kust op de lange termijn duurzaam te beschermen.

Innovation Expo

De Innovation Expo 2018 (IE2018) is een showcase voor innoverend Nederland. Bezoekers krijgen een groot aantal in het oog springende innovaties te zien, onder meer rond circulaire economie, energie, water en mobiliteit. De dag staat verder in het teken van nieuwe ontmoetingen tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden. Ook worden er concrete deals en convenanten gesloten. Verbinden, versnellen en inspireren, dat is de grote kracht van IE2018.

De Innovation Expo 2018 vindt 4 oktober plaats in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam.

Meer informatie en aanmelden voor de Innovation Expo 2018

Advertisment ad adsense adlogger