Nieuw communicatiekanaal voor de bouwplaats

Nieuw communicatiekanaal voor de bouwplaats

Stichting Bewuste Bouwers heeft de VerbeterDeBouw App gelanceerd. Dit nieuwe communicatiekanaal voor de bouwplaats is een handige applicatie die het nóg eenvoudiger maakt ergens melding van te maken, opbouwende kritiek of een compliment te geven aan een bouwplaats. Zowel door de omgeving als door de vakmensen op het project zelf. En de aannemer kan direct feedback geven aan de melder.

Bewuste Bouwers, beste buren

De ontwikkeling van deze vernieuwende applicatie heeft ongeveer driekwartjaar geduurd. Samen met bedrijfsdeelnemers van Bewuste Bouwers, haar partners Technische Unie Delft, Bouwend Nederland en POM zijn de wensen en eisen door de stichting in kaart gebracht.

Valk Automatiseringen en Gate51 hebben de praktische tool zodanig ontwikkeld dat de projecten en hun omgeving centraal staan. Een mooie aanvulling op de andere communicatiekanalen van bouwplaatsen (zoals social media en nieuwsbrieven) om direct in contact te staan met hun ‘buren’. Op een laagdrempelige manier en zeer passend bij deze tijdsgeest.

Functioneel in gebruik

Op www.verbeterdebouw.nl kon iedereen al verbeterpunten of ideeën die betrekking hebben op een bouwplaats kenbaar maken via een interactieve landkaart. Overigens alleen bij bouwplaatsen die aangesloten zijn bij Bewuste Bouwers.

De aannemer krijgt dan de mogelijkheid rechtstreeks te reageren. Dit principe is onveranderd gebleven bij de nieuwe app, hoewel deze laatste in gebruik functioneler is, onder andere omdat foto’s kunnen worden toegevoegd in een handomdraai. De app is zowel te downloaden door iOS- als Android smartphones.

Het platform Verbeterdebouw.nl en de VerbeterDeBouw App zijn een initiatief van stichting Bewuste Bouwers.

Advertisment ad adsense adlogger