Akkoord uitwerking project Zuidasdok

Akkoord uitwerking project Zuidasdok

In december 2014 werd een akkoord bereikt over de verdere uitwerking van het project Zuidasdok. Nu heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) het ontwerp tracébesluit Zuidasdok vastgesteld. In dit akkoord valt de verbreding van de weg, het ondergronds brengen van de A10 Zuid, de uitbreiding en modernisering van het station Amsterdam Zuid.

Het ontwerptracébesluit, het ontwerpbestemmingsplan en het milieueffectrapport van Zuidasadok liggen vanaf 12 maart 2015 tot en met woensdag 22 april 2015 ter inzage.

Wegwerkzaamheden A10

De A10 Zuid is een van de drukste snelwegen van Nederland. De snelweg krijgt in totaal acht rijstroken voor doorgaand verkeer en vier stroken voor bestemmingsverkeer. De weg komt ter hoogte van het huidige station onder de grond te liggen. De ondertunneling van de A10 bij de Zuidas geeft het verouderde station Amsterdam Zuid de ruimte om uit te groeien tot een hoogwaardig openbaar vervoerknooppunt.

Woon-, werk- en winkelgebied

Doordat hierdoor de twee helften van de wijk aaneen worden gehecht, ontstaat er één woon-, werk- en winkelgebied. De bouw van Zuidasdok, waarbij het ministerie van Infrastructuur en Milieu samenwerkt met de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en de stadsregio Amsterdam, start in 2017.

Economisch belangrijk

De minister geeft aan met dit project een impuls te geven aan de bereikbaarheid van dit economisch belangrijke gebied. Door deze werkzaamheden kan de Zuidas zich verder ontwikkelen tot een toplocatie voor internationale bedrijven, winkels en woningen.

Lees hier het artikel over het akkoord voor verdere uitwerking van het project Zuidasdok.

Advertisment ad adsense adlogger