NCK Europe en RibbStyle

NCK-Europe en RibbStyle

Energiekostenreductie door unieke coating

Er zijn diverse methoden om te besparen op energiekosten en daarmee de milieubelasting van ieder gebouw te verminderen. In de bouwsector zoekt men zijn heil tegenwoordig al snel in technologische hoogstandjes die zowel complex als kostbaar zijn. Isolatie tussen de muren, drielaags glas, geothermische oplossingen en zo verder. De coating Adgreencoat® van NCK Europe is misschien geen nieuw product, maar levert zeer bijzondere resultaten en is zeker nieuw in Nederland.

De bedrijven RibbStyle en NCK Europe werken nauw samen op het gebied van temperatuurwerkende coating en ondersteunende primers. NCK Europe is recentelijk gestart op de Europese markt. Ribbstyle is reeds 45 jaar actief op de wereldmarkt. De combinatie tussen de Adgreencoat® coating van NCK Europe en de ondersteunende coatings van Ribbstyle zorgt voor de sterke samenwerking van beide partijen.

Gezien de steeds grotere vraag vanuit de bouw naar energiezuinige concepten, ziet NCK Europe een belangrijke rol weggelegd voor haar unieke coating Adgreencoat®. De eigenschappen van de coating zijn duurzaam en kostenbesparend. Omdat het product makkelijk te verwerken is kan het product eenvoudig en snel worden aangebracht en zijn er geen hoge investeringskosten. De applicatie van de coating wordt door een team van specialisten van RibbStyle uitgevoerd. Of kan onder begeleiding van een specialist met de nodige technische knowhow worden verwerkt.

Adgreencoat®

NCK Europe levert het product Adgreencoat®. Deze coating zorgt met zijn reflecterend vermogen dat 97 (!) procent van het zonlicht en daarmee hitte wordt weerkaatst. Door Adgreencoat® zeer dun in twee lagen aan te brengen (40 Mu per laag) kan met één 10ltr blik ongeveer 50 m2 voorzien worden van deze zeer reflecterende coating. Technisch gezien kan de coating volgens Ribbstyle een temperatuurreductie behalen van 26-27 °C. Gemiddeld ligt de ROI tussen de twee à vier jaar. Vanwege de sterke eigenschappen kent het product een minimale levensduur van 10 jaar.

Ontwikkeling

In samenwerking met o.a. de Toyota Motor Corporation is deze ­coating op basis van nanotechnologie ontwikkeld. Het materiaal zet praktisch niet uit, is extreem hittebestendig en houdt lang zijn kenmerkende eigenschappen. Tests wijzen uit dat zelfs na negen jaar blootgesteld te zijn aan allerlei weersinvloeden het oppervlak nog altijd over een reflecterend vermogen van 91,2 procent beschikt, mede doordat het niet snel vies wordt, vanwege het door de nano-technologie gladdere oppervlak. De coating kent daardoor wereldwijd een verscheidenheid aan toepassingen. Ook NCK Europe is actief op zoek naar nieuwe toepassingen van het product en werkt nauw samen met bijv. een grote zonnepaneelfabrikant om te onderzoeken hoe deze producten elkaar kunnen versterken. NCK Europe wordt graag in het voortraject betrokken bij ieder project om advies te geven en om een berekening te kunnen maken van de return-on-investment periode.


Technisch gezien kan Adgreencoat® een temperatuurreductie behalen van 26-27 °C.

Martijn Meeuwse van Ribbstyle


Project

De Adgreencoat® coating is gebruikt bij een aantal bijzondere projecten. Een van de meest in het oog springende projecten is het coaten van de Ski Dubai. Een overdekte skihal, midden in de hitte van de Emiraten. Door het pand te coaten met Adgreencoat® wordt de jaarlijkse CO2 uitstoot met ruim 300.000 kg gereduceerd en wordt jaarlijks ruim 594.000 Kwh op de energierekening bespaard. De return-on-investment van dit product bedroeg slecht één jaar en zes maanden. De temperatuur van het dakoppervlak is van een gemiddelde van 58,6 °C gedaald naar een gemiddelde van 36,2 °C. En dat allemaal door een simpel dun laagje verf op het dak…..

Toepassingen

De coating kan op diverse oppervlakken worden aangebracht en is vrij eenvoudig. Het materiaal kan gespoten, gekwast of gerold worden. Adgreencoat® wordt veelal gebruikt op gebouwen om het interne klimaat te standaardiseren en bespaart energiekosten doordat er een lagere energievraag komt van de climate control. En omdat niet het uiterste gevraagd wordt van deze airco units, zullen die ook een langere levensduur kennen. Tevens wordt het product gebruikt bij grote opslagruimten waardoor er binnen minder condensatie is. Naast het product toe te passen op gebouwen wordt het ook toegepast binnen de industrie, zoals op pijpleidingen om de temperatuur te beheersen van gas en vloeistof. Voor overige toepassingen verwijzen we u graag naar de website van NCK Europe op www.nckeurope.com.

NCK Europe B.V.

J.C. Beetslaan 153
2131 AL Hoofddorp
T +31 (0)6 – 510 734 45
I www.nckeurope.com


RibbStyle BV

Choorhoekseweg 14
4424 NW Wemeldinge
T +31 (0)113 – 401 465
I www.ribbstyle.com

Advertisment ad adsense adlogger