Het eerste groene vogeldak van Nederland

eerste-groene-vogeldak-van-Nederland

In samenwerking met Vogelbescherming Nederland en Vivara Pro heeft Sempergreen het groene vogeldak ontwikkeld. Afgelopen week werd het dak officieel geopend op het kantoorgebouw van de ING in Amsterdam.

Aantrekkelijk en veilig toevluchtsoord voor stadsvogels

De toenemende verstedelijking binnen Nederland heeft een negatief effect op de leefomgeving van vogels. Door meer groen toe te passen zorgen we ervoor dat steden leefbaar blijven voor stadsvogels.

Zo bieden platte daken bijvoorbeeld een enorm potentieel aan ruimte om meer groen in de stad te creëren en daarmee ook het leefgebied van vogels uit te breiden. Met de introductie van dit allereerste groendak voor vogels wordt een belangrijke stap in de goede richting gezet.

Primeur voor ING

Tijdens een feestelijke lancering is het allereerste project met het groene vogeldak onthuld op het dak van het kantoorgebouw van ING. Dit in het bijzijn van Sempergreen, Vogelbescherming Nederland en Vivara Pro.

Voedsel, nestgelegenheid en een veilig toevluchtsoord

Het groene vogeldak is een groendak met een diversiteit aan beplanting, bestaande uit verschillende inheemse grassen, wilde bloemen en kruiden. Bij ieder 40 m2 vogeldak worden er twee verschillende nestkasten meegeleverd, een waterbad en eiken boomstammetjes.

Daarnaast wordt er per project een insectenhotel geleverd. Hierdoor biedt het groene vogeldak naast voedsel en nestgelegenheid ook een veilig toevluchtsoord voor vogels.

Dubbel voordeel voor de vogels


Vogels gelden als belangrijke graadmeter voor de leefkwaliteit van een stad. Vogelbescherming Nederland werkt dan ook hard aan een beter leefbare stad voor vogels. Donaties zijn hierbij onmisbaar. Sempergreen steunt het werk van Vogelbescherming Nederland door 1 euro per verkochte vierkante meter vogeldak aan hen te doneren. Dubbel voordeel voor de vogels.

Advertisment ad adsense adlogger