Week van de Circulaire Economie

3 tot 7 februari - De Week van de Circulaire Economie

De Nederlandse overheid wil de transitie naar een volledig circulaire economie in 2050 voltooid hebben. Daarvoor moet Nederland anders met grondstoffen omgaan. Uit recent verschenen rapporten blijkt dat er nog een flinke weg te gaan is. Tijdens de Week van de Circulaire Economie geven pioniers het goede voorbeeld.

Alles over circulaire economie van 3D-geprinte infrastructuur, leasemode tot verdienmodellen op basis van afvalstromen.

Meer dan honderd bedrijven tonen van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari hoe zij de omslag naar circulair produceren succesvol hebben gemaakt.

Versnellingshuis Nederland Circulair! organiseert de Week van de Circulaire Economie dit jaar voor de vijfde keer in samenwerking met Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Circl, het circulaire paviljoen van de ABN Amro is hoofdkwartier van de Week.

Tips en fuckups

Olie en pigment gewonnen uit koffiedik, 3D-geprinte infrastructuur, leasemode, modulaire woningen en verdienmodellen op basis van afvalstromen. De Nederlandse circulaire economie biedt tal van oplossingen voor de groeiende behoefte aan een nieuwe koers voor de wereldeconomie. Aankomende week krijgen goede voorbeelden door het hele land een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en ontvangen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

Antoine Heideveld, medeoprichter Versnellingshuis Nederland Circulair!: “Na vijf jaar de Week van de Circulaire Economie is de betrokkenheid in Nederland groter dan ooit. Steeds meer bedrijven, overheden en kennisinstituten delen hun kennis over de circulaire stappen die zij zetten. Telkens zie ik de energie die ontstaat zodra het gaat over nieuwe producten, zoals eindeloos recyclebare matrassen en modulaire woningen. En zeker als het gaat over nieuwe verdienmodellen, zoals gebruik in plaats van bezit. Dat inspireert. Circulair ondernemen biedt ontzettend veel kansen. Zo bereiken we gezamenlijk het klimaatdoel van 2050.”

Nationale Conferentie Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie start op 3 februari in Den Haag met de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Tijdens de opening verzorgt vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans de keynote, gaat Minister Stientje van Veldhoven in debat met de financiële sector, is er een circulaire modeshow en strijden zes veelbelovende circulaire bedrijven en initiatieven van publieke instellingen om de Circular Awards 2020.

Circulaire evenementen

– Ontdek in Circl welke stappen Amsterdam zet in de transitie naar een circulaire bouweconomie en kom in Pakhuis de Zwijger te weten hoe het zit met onze banen in zo’n nieuwe duurzame economie.
– Neem een kijkje in de keuken van Fontys Expertisecentrum in Eindhoven, metaalverwerker Brink in Hoogeveen, textielfabriek Texperium in Twente of fietsproduct Roetz-Bikes in Amsterdam.
– Ontvang een-op-een advies tijdens de inloopspreekuren bij BlueCity, blijf hangen aan de Genius Bar in Circl, ga speeddaten met Rabobank of laat je adviseren over haalbare businesscases bij KPMG.
– Zie jij door de bomen het bos niet meer? Declutter your life met Jelle Dercks in Circl, doe inspiratie op bij het Zero Waste Festival in Blue City, ontdek de kunst van het falen tijdens de FuckUp Nights in Rotterdam of bij Fail Forward van Impact Hub Amsterdam.

Bekijk de volledige agenda op: De week van de circulaire economie

Advertisment ad adsense adlogger