Technipedia als nieuwe technische Wiki

Technipedia als nieuwe technische Wikipedia voor de installatietechniek

De technische encyclopedie Technipedia is openbaar en gratis beschikbaar voor iedere technische professional die zich bezighoudt met installaties en voorzieningen in de gebouwde omgeving. Het documentatiesysteem is door kennisplatform klimaattechniek TVVL ingericht om bestaande kennis zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven en te bewaren.

“Artikelen op Technipedia kunnen door iedereen worden aangemaakt, aangevuld en geactualiseerd”

Online encyclopedie voor installatietechniek

Technipedia is sinds kort beschikbaar. Het idee voor een Technipedia is ontstaan in de Expertgroep Klimaattechniek. Het komt voort uit de wens naar een actuele versie van het ‘Cijfers en Tabellen 2007’ van SenterNovem (nu RVO).

TVVL wilde in eerste instantie de kennis van haar leden en andere professionals inzetten om op een Wikipedia-achtige manier een nieuwe, online versie te maken. Deze wens is uitgegroeid tot een algemenere en bredere online encyclopedie voor de installatietechniek. Technipedia moet groeien met bijdragen van experts. Men moedigt dan ook iedere technische professional aan om zijn expertise te delen via deze online-encyclopedie.

Kennis delen

“Mijn ervaring is dat experts in het vakgebied het fantastisch vinden om hun kennis te delen. Technipedia is daarvoor nu het platform”, aldus Michiel van Bruggen, initiatiefnemer en lid van de TVVL Expertgroep Klimaattechniek.

Het delen van kennis is één van de kernactiviteiten. De leden van en deelnemers hebben samen een enorm reservoir aan kennis. Men brengt al jaren mensen en kennis samen via verschillende kanalen en wil deze kennisdeling nu ook via Technipedia interactief beschikbaar stellen.

Bron

John Lens, directeur: “TVVL is al jaren kennisautoriteit op het gebied van installaties in en om gebouwen. En nu gaan we hier een extra dimensie aan geven met Technipedia. Iedereen kan bijdragen aan het succes door wiki-artikelen aan te maken, kennis aan te vullen en te leren van wat door andere bijdragen. Samen bouwen aan een prachtige encyclopedie van ons vakgebied. Ik hoop op veel enthousiasme en een snelle groei van deze kennisbron op alle gebieden van installaties in- en om gebouwen.”

Info en bijdragen

Technipedia raadplegen en meehelpen aan de aanbouw daarvan, kan hier

Technipedia de nieuwe technische Wikipedia

Nieuwe technische Wikipedia voor de installatietechniek.

Advertisment ad adsense adlogger