Greenflow groenbestrating, doorgroeibare straatbaksteen

Greenflow groenbestrating, doorgroeibare straatbaksteen

Bakstenen-producent Vandersanden introduceerde Greenflow. Dit concept voor groenparkeren biedt gemeenten en landschapsarchitecten de mogelijkheid om groenparkeren circulair en esthetisch fraai in te richten. De doorgroeibare straatbakstenen dragen bij aan klimaatadaptieve stedelijke ontwikkeling.

“Greenflow geeft gemeenten de mogelijkheid om de openbare ruimte naar eigen wens te vergroenen”

Tot 37 procent meer groen oppervlak

Greenflow is de nieuwste toevoeging aan het klimaatadaptieve assortiment van de fabrikant. De doorgroeibare straatbaksteen is fraai, duurzaam en milieuvriendelijker. De steen zal, net zoals traditionele groenbestrating, vooral gebruikt worden in parkeervakken en -terreinen, en kan het groen oppervlak tot wel 37 procent vergroten. Tegelijkertijd biedt het meer ruimte voor de infiltratie van regenwater.

Levensduur Greenflow

Straatbakstenen hebben een gemiddelde levensduur van 135 jaar, en worden bijna volledig hergebruikt, met een onderzocht hergebruik van bijna 90 procent. Kenmerkend voor Greenflow zijn de perforaties en de hoogte van 70 mm in plaats van de gebruikelijke 80 mm, waardoor dematerialisatie plaatsvindt. Dit resulteert ten opzichte van traditionele formaten in een vermindering tot wel 47 procent in het gebruik van grondstoffen, een lager energieverbruik en verminderde uitstoot.

Onderhoud

de doorgroeibare straatbaksteen is onderhoudsvriendelijk. Bij intensief gebruik is maaien niet nodig, bij minder intensief gebruik hoeft slechts een tot twee keer per jaar gemaaid te worden. Ook kunnen deze straatstenen machinaal worden verwerkt.

De steen voldoet aan de CROW-parkeervakmaten volgens de ASVV 2021, wat bijdraagt aan een gestandaardiseerd en effici├źnt gebruik in de verschillende stedelijke omgevingen en -toepassingen.

Ook waterdoorlatende straatbakstenen

Zowel voor groene adaptatie als blauwe adaptatie biedt Vandersanden oplossingen.
Naast Greenflow heeft Vandersanden namelijk ook Drainflow in haar assortiment. Dit zijn waterdoorlatende straatbakstenen die met een infiltratiesnelheid van meer dan 1.100 l/s/ha (startwaarde) het regenwater van de meeste hevige piekbuien kunnen infiltreren.

Greenflow groenbestrating, doorgroeibare straatbaksteen van Vandersanden geïntroduceerd op de Nderlandse markt. Lees ook:
Met groenblauwe maatregelen buitenruimte klimaatadaptief inrichten.
Nederland anders inrichten tegen weersextremen.

Advertisment ad adsense adlogger