Start bouw 800 woningen in Nieuw Kralingen

Start bouw 800 woningen in Nieuw Kralingen

Wethouder Chantal Zeegers van Klimaat, Bouwen en Wonen, gaf het startschot voor de bouw van in totaal 102 woningen. De nieuwbouw komt in twee nieuwe deelgebieden van Nieuw Kralingen in Rotterdam, waar in totaal 800 nieuwe woningen worden gebouwd.

“Heijmans en ERA Contour realiseren stadswijk Nieuw Kralingen bij de Kralingse Plas in Rotterdam”

De 800 woningen in de stadswijk Nieuw Kralingen worden gebouwd in verschillende typen, van koopwoningen in het hogere en topsegment tot en met woningen in het middensegment en sociale huurwoningen.

Wonen aan het Kralingse Bos

Nieuw Kralingen komt op het voormalige bedrijventerrein, waar nu nog onder meer de Stadskwekerij gevestigd is. De Bosdreef wordt eromheen gelegd en verplaatst in noordwestelijke richting. Hierdoor grenst de nieuwe wijk straks direct aan het Kralingse Bos en de Kralingse Plas.

Groen en natuurinclusief

“In de samenwerking tussen de OCNK, de adviseurs en de gemeente Rotterdam is goed gekeken naar de structuur, opzet en architectuur. Het wordt daarnaast een heel groene stadswijk. Nieuw Kralingen is natuurinclusief ontworpen en dat is gunstig voor een gezonde flora en fauna. En dat is weer goed voor het welzijn van de toekomstige bewoners”, vertelt wethouder Chantal Zeegers.

“Er is rekening gehouden met klimaatverandering, bijvoorbeeld door de wateropvang en -afvoer goed te regelen, waardoor het gebied beter voorbereid is op overmatige regenbuien. Als wethouder Bouwen én Klimaat ben ik dus erg blij om hier vandaag het startschot te kunnen geven voor deze 100 woningen”, gaat zij verder.

Gevarieerd woningaanbod in Nieuw Kralingen

De mix in woningaanbod is van meet af aan zichtbaar. Op de hoek van de Boezemlaan en de Bosdreef zijn de 43 koopwoningen van het eerste deelgebied bijna klaar. Het appartementengebouw met midden-huurwoningen en vrije sector huurwoningen zal in de loop van 2024 opgeleverd worden. Verderop in het gebied zal Woonstad binnen afzienbare tijd de eerste bewoners ontvangen in de 80 sociale huurappartementen.

Schaal en ligging

Job van Zomeren namens de ontwikkelcombinatie: “Het totale gebied waar Nieuw Kralingen komt, heeft een behoorlijke schaal. Het begint bij de Stoomstichting, waar nu de aansluiting van de Verlegde Bosdreef gemaakt wordt en loopt door tot aan de Boezemlaan, waar het eerste deelgebied nu zichtbaar is. De schaal en ligging maken Nieuw Kralingen uniek. Ik ben er van overtuigd dat Nieuw Kralingen een mooie en tijdloze Rotterdamse wijk wordt”.

Info

Nieuw Kralingen ontwikkeling van Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK), een samenwerking tussen Heijmans en TBI-onderneming ERA Contour.
West 8 is met OCNK verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig ontwerp. De architecten zijn INBO, Braaksma & Roos, V8 Architects, Architectuur Maken en Hans van der Heijden.

Start bouw 800 woningen in Nieuw Kralingen. Lees ook:
Rotterdamse woonwijk Nieuw Kralingen herbergt straks 800 woningen.
Nieuwe brug over Maas voor verdere ontwikkeling Rotterdam Zuid.

Advertisment ad adsense adlogger