Elsun GB Premium 310 W zonnepanelen van eigen bodem

Elsun GB Premium 310 W zonnepanelen van eigen bodem

Een jaar nadat Elsun het nieuwe Nederlands merk zonnepanelen het levenslicht zag, introduceert men een full black glas-backsheetpaneel met vermogens tot 310 Watt.

“De zonnepanelen worden gemaakt in het Drentse Roden”

De Elsun GB Premium zonnepanelen voldoen ook aan de esthetisch eisen, doordat de aansluiting van de busbars aan de achterzijde weggewerkt is. Ideaal voor op de zichtzijde van daken. De eerste GB Premium panelen zijn inmiddels geïnstalleerd op particuliere daken.

25 jaar garantie

De zonnepanelen worden vervaardigd met 60 mono-kristallijne PERC-zonnecellen* van hoge kwaliteit Daarnaast wordt 2,8mm ar-gecoat, ijzerarm en antimoonvrij voorzijdeglas gebruikt. Om een lange levensduur te kunnen garanderen wordt POE gebruikt in plaats van EVA. Hierdoor treedt geen delaminatie en inwatering op en is de levensduur gegarandeerd. Daardoor kan men een productgarantie van 25 jaar en een lineaire opbrengstgarantie van 92,5% na 25 jaar garanderen.

Eigen bodem

De zonnepanelen van Elsun worden gemaakt in het Drentse Roden en is een initiatief van familiebedrijf Elton, dat al 70 jaar energiebesparende oplossingen levert.

*PERC

De zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen met PERC-technologie. PERC staat voor Passivated Emitter Rear Cell of te wel ‘passief gemaakte cel achterkant’. Kortgezegd, het zonlicht wordt hierdoor beter opgenomen in de zonnecellen met als gevolg dat er meer elektriciteit kan worden omgezet dan in zonnepanelen zonder PERC. Bovendien kunnen de zonnepanelen daardoor ook bij bewolkt weer beter presteren en worden ze minder warm, waardoor er minder energie verloren gaat.

Specificaties

Afmetingen: 1625 x 989 x 35 mm
Voorzijde glas: 2,8 mm fully tempered, AR-gecoat
Max. vermogen (Pmax): Tot 310W
Max. spanning (Vmp): 33,6 V
Max. stroom (Imp): 9,25 A
Bedrijfstemperatuur: -40° C tot +85° C
Max. systeemspanning: 1.500 V
Veiligheidsklasse: A

De Datasheet van de Elsun GB Premium 310 W zonnepanelen van eigen bodem tref je hier.

Advertisment ad adsense adlogger