Metabo SDS-max hamers met Brushless-technologie

Extreme sloopwerkzaamheden vragen veel kracht. De nieuwe SDS-max combi- en beitelhamers van Metabo komen hier met krachtige Brushless-motoren en een geoptimaliseerd slagmechanisme aan tegemoet. Daardoor hebben de Metabo-hamers de tot dusver snelste boorsnelheden en allerbeste sloopcapaciteit in de markt.

Doorbraak bij Metabo: nieuwe SDS-max hamers met Brushless-technologie

Volle kracht vooruit

De nieuwe SDS-max combihamers KHEV in de klasse van 5, 8 en 11 kg zijn, net als de nieuwe SDS-max beitelhamers MHEV in de klasse van 5 en 11 kg, allemaal voorzien van krachtige en robuuste Brushless-motoren.

“Brushleet ss-motoren hebben een beter rendement, een langere levensduur en vragen minder onderhoud”, legt Jörg Stoschus, chef van het competentiecentrum bouw en renovatie bij Metabo, uit. In combinatie met hspeciaal geoptimaliseerde, uitermate krachtige slagmechanisme hebben de SDS-max hamers een hoge boor-snelheid en een grote sloopcapaciteit. De fabriek uit Nürtingen staat met een compromisloze garantie van drie jaar, waaronder zelfs de aan slijtage onderhevige onderdelen vallen, garant voor de levensduur van de machine.

Metabo SDS-max hamers met Brushless-technologie 0

Altijd een vaste greep

“SDS-max hamers worden dagelijks voor de meest verschillende boor- en sloopwerkzaamheden gebruikt. Zij moeten de klus snel en krachtig klaren – en de toch al krachtenslopende werkzaamheden niet ook nog eens door zwarte trillingen bemoeilijken, verteld Stoschus.

Bij de nieuwe SDS-max combihamers KHEV 5-40 BL, 8-45 BL en 11-52 BL evenals de beitelhamers MHEV 5 BL en 11 BL worden de trillingen zelfs dubbel gedempt: enerzijds zijn de handgreep en de combinatie van motor en overbrenging losgekoppeld van elkaar. Anderzijds vermindert een slagabsorberende contramassa de trillingen.

“Dit speciale anti-trillingssysteem werkt de grote krachten, die tijdens het werken met de machines onvermijdelijk ontstaan, effectief tegen”, aldus Stoschus.

Metabo SDS-max hamers met Brushless-technologie 3

Effectieve, systematische stofafzuiging en TNO gecertificeerd

“Een effectieve stofafzuiging is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook vereist”, verteld Stoschus verder.

De met de nieuwe SDS-max hamers uitwisselbare stof-afzuigset ESA max kan bij de meest diverse hamerboor- en beiteltoepassingen in combinatie met verschillende hamerboor- en beitelhulpstukken worden gebruikt. De montage is simpel en zonder gereedschap mogelijk. Boren en beitels kunnen zelfs worden verwisseld zonder dat de afzuiging losgekoppeld hoeft te worden.

Full Service: de hoogste prioriteit gedurende drie jaar

Wie voor absolute zekerheid en kostenbeheersing kiest, heeft met Metabo Full Service de optimale oplossing. Het servicepakket biedt volledige bescherming tegen vooraf berekende servicebedragen.

“Alle reparatiekosten binnen een periode van drie jaar zijn daarmee volledig gedekt, zelfs reparaties als gevolg van slijtage“, verteld Steinhilber. Deze Full Service is al vanaf een eenmalige bedrag van € 39,00 verkrijgbaar en dat gedurende drie jaar. Ook hier zijn vaste bedragen al naargelang de soort machine onderverdeeld in vier prijscategorieën.

Tot en met 31 december 2019 krijg de koper van een Metabo SDS-max hamer de Full Service t.w.v. € 99,- GRATIS. Dus 3 jaar geen kosten!

Kijk hier voor informatie en specificaties.

Metabo SDS-max hamers met Brushless-technologie 2

Advertisment ad adsense adlogger