131 duurzame huurwoningen opgeleverd in Haarlem

131 duurzame huurwoningen opgeleverd in Haarlem

Woningbouwvereniging Wonam voegt 131 duurzame huurwoningen toe aan de Haarlemse woningvoorraad met appartementencomplex Silva in woonwerkgebied Schalkwijk. Voorheen stond daar het kantoorgebouw van FNV.

“Stap in de transitie van Schalkwijk, Stad tussen de Bomen in Haarlem; oplevering 131 duurzame huurwoningen in appartementencomplex Silva”

Voorheen stond op de plek van Silva het kantoorgebouw van FNV. Tussen de Europaweg en Amerikaweg ontwikkelen Dura Vermeer, Certitudo en Wonam 1.200 huur- en koopwoningen als stad tussen de bomen.

Energielabel A+

Silva bestaat uit twee en driekamerappartementen en maisonnettes. Het gebouw is gasloos en heeft zonnepanelen, waardoor alle woningen minimaal een energielabel A+ hebben. Op de begane grond van het gebouw is een commerciële ruimte van 500 vierkante meter. De helft van de woningen is verhuurd aan huurders uit Haarlem.

Betaalbare huisvesting

Carolyn van Duijvendijk, directeur van ontwikkelaar Wonam: “Er is nog steeds ontzettend veel behoefte aan goede en betaalbare huisvesting. Met dit project hebben we 131 huishoudens blij gemaakt met een comfortabele en duurzame woning op een goede locatie. Silva is ons eerste project in Haarlem en een mooi resultaat van een goede samenwerking met de gemeente en alle betrokken partijen”.

Schalkijk, stad tussen de bomen met 1.200 woningen

De komende jaren verandert Schalkwijk van een gebied met kantoren naar een stad tussen de bomen. Een woon-werkgebied met veel groen en ongeveer 1.200 huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Met nieuwe voorzieningen, horeca, sportgelegenheid en volop ruimte om elkaar te ontmoeten en voor kinderen om te spelen. Er komt meer ruimte voor groen en biodiversiteit, en minder ruimte voor auto’s en asfalt. Zo ontstaat een groen wandelgebied dwars door Schalkwijk dat het Spaarne Gasthuis en winkelcentrum Schalkwijk met elkaar verbindt.

6 woningbouwprojecten

“De stad tussen de bomen krijgt steeds meer vorm met zes mooie woningbouwprojecten in een groene leefomgeving. Fijn dat we vandaag de eerste bewoners van Silva welkom kunnen heten in hun nieuwe woning. De sleutel van je huis krijgen is altijd een feestelijk moment. Ik ben blij met deze 131 duurzame huurwoningen erbij in Schalkwijk”, verteld Wethouder Floor Roduner van Ruimtelijke Ordening en Wonen.

Beeld: ESA Fotografie (Elisabeth van den Arend Schmidt).

131 duurzame huurwoningen opgeleverd in Haarlem. Lees ook: 400 sociale huurwoningen in duurzame wijk Hoofddorp.

Advertisment ad adsense adlogger