Bouwcombinatie Medisch Spectrum Twente naar Mozambique

Bouwcombinatie Medisch Spectrum Twente naar Mozambique

Dezelfde bouwcombinatie die verantwoordelijk is voor de nieuwbouw van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST), vertrekt komende week naar Itepela, Mozambique, om ook daar een kliniek te bouwen.

Tijdens de nieuwbouw van het MST, ontstond onder medewerkers het plan om te bouwen voor de armsten in de wereld. De kliniek in Mozambique komt te liggen in Niassa; de grootste, minst bevolkte en armste provincie van het Afrikaanse land.

Lokale arbeiders

Dezelfde bouwcombinatie die de afgelopen drie jaar werkte aan de bouw van het MST, zet haar samenwerking dus voort in Afrika. 14 augustus vertrekken medewerkers van VolkerWessels, onderneming Goossen Te Pas Bouw, Dura Vermeer en Trebbe, naar Mozambique. De combinatie richtte voor het project een speciale stichting op, ‘Stichting HGD‘ (Het Goede Doel). De bouw van de kliniek zal drie weken in beslag nemen. Afgelopen tijd is het project voorbereid door het verschepen van bouwmaterieel naar Mozambique, is door kwartiermakers de fundering uitgezet en hebben lokale arbeiders bouwstenen gebakken.

Vergeten provincie

Na oplevering zal de medische zorg zich gaan richten op de lokale bevolking van het dorp Itepela en de directe omgeving. “Het dorp heeft nu geen elektriciteit of stromend water. Het afgelegen gebied heeft een inwoneraantal van zes mensen per km2 (in NL wonen 485 mensen per km2). De provincie Niassa is alleen via onverharde wegen bereikbaar en wordt ook wel ‘de vergeten provincie’ genoemd.” Aldus de bouwcombinatie.

Medisch Spectrum Twente

Momenteel wordt ook nog gewerkt aan de afronding van het MST. Hoewel het gebouw afgelopen vrijdag officieel werd opgeleverd, wordt nog gewerkt aan de afbouw van onder andere verpleegafdelingen, het operatiekamercomplex, de Intesive Care en poliklinieken. Bij de bouw van dit ziekenhuis in het centrum van Twente is ingezet op hoogwaardige inpassing van technologie. “Vanaf 2016 wordt vanuit één efficiënt gebouw zowel specialistische basiszorg als topklinische zorg verleend.” Het ziekenhuis heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 85.000m2 en is ontworpen door IAA Architecten.

Advertisment ad adsense adlogger