Bouw De Oosterlingen bij eiland Oostenburg in Amsterdam gestart

Bouw De Oosterlingen bij eiland Oostenburg in Amsterdam gestart

De bouw van De Oosterlingen, zeven woongebouwen op het Amsterdamse eiland Oostenburg is gestart. De realisatie van de gebouwen op een van de laatste onbebouwde kavels van het eiland is in handen van ontwikkelaar Being en bouwbedrijf Vink Bouw.

“De voormalige scheepswerf op de locatie veranderd in de levendige stadswijk op Oostburg”

Ontwerp

Het waterrijke Oostenburg, om de hoek van de Czaar Peterstraat, kent een lange industriële historie en diende ooit als aanmeerplek voor schepen en opslagplaats voor allerhande specerijen. Het karakter van dit stukje Amsterdam vindt zijn weerklank in de vormgeving van De Oosterlingen. Architectenbureau MVRDV ontwierp de zeven panden, die samen het straatje vormen. Het project beslaat een totaaloppervlakte van circa 14.000 vierkante meter en bestaat uit 141 koopappartementen.

De Oosterlingen divers

Elk gebouw onderscheidt zich door de materiaalkeuze. van keramiek en hout tot drystack baksteen, bio-based composites en rammed earth. Met namen als De zwaluwtoren, Het riet, De imker, De tuin en Het huis, kenmerken de gebouwen, waarin duurzaamheid en biodiversiteit centraal staan. Het ontwerp van De Oosterlingen werd ontwikkeld in samenwerking met een omgevingspsycholoog en houdt niet alleen rekening met de natuur, maar ook met menselijk welzijn.

Laatste ontwikkelingen Oostenburg

De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot realiseert samen met de verschillende marktpartijen een toegankelijke nieuwe stadsbuurt op Oostenburg. Met 1900 woningen, biedt de nieuwe buurt een gevarieerd aanbod van zowel koop- als huurwoningen in alle segmenten. Naast de Oosterlingen ligt nog een onbebouwde kavel, bestemd voor sociale huurwoningen. Het slotstuk van de nieuwe wijk is het buurtplein, dat samen met buurtbewoners en ondernemers wordt ontwikkeld.

Dirk Dekker van Being over het project: “De Oosterlingen staat symbool voor onze toewijding aan het creëren van betekenisvolle en duurzame leefomgevingen. Dit project, in het hart van Amsterdam, slaat een brug tussen de historie van Oostenburg en de behoeften van de hedendaagse en toekomstige stadsbewoners”.

De oplevering van De Oosterlingen staat gepland voor medio 2026.

Samenwerking

De Oosterlingen is een ontwikkeling van Being. Het ontwerp is afkomstig van MVRDV en DELVA Landscape Architecture & Urbanism, in samenwerking met Arup, DGMR en IMd Raadgevende Ingenieurs. Vink Bouw is verantwoordelijk voor de bouw.

Beeld: MVRDV/Vivid Vision

Bouw De Oosterlingen bij eiland Oostenburg in Amsterdam gestart. Zie ook:
Ontwikkeling 250 woningen en kantoren in Amsterdam ArenaPoort West.

Advertisment ad adsense adlogger