Energiezuinige huurwoningen met sociale huurprijs

Energiezuinige huurwoningen

In Bergambacht hebben de nieuwe bewoners van energiezuinige huurwoningen de sleutel gekregen. Er worden 26 eengezinswoningen opgeleverd. De woningen van het nieuwbouwproject de Bloemengaarde waren zeer snel verhuurd.

Tijdens de bouw van de woningen is er veel aandacht besteed aan het zo energiezuinig mogelijk maken van de huizen. Bijzonder aan het project is dat de woningen zowel energiezuinig zijn en een sociale huurprijs hebben. Beide factoren zorgden er voor dat er veel interesse in de huurwoningen was en de huizen binnen korte tijd verhuurd waren.

Energiezuinige maatregelen

De huurwoningen bevatten het energielabel A++++. Er zijn verschillende maatregelen getroffen om de woningen zo energiezuinig te krijgen. Zo hebben de woningen:

  • Geïsoleerde kozijnen, gevels, vloeren en daken
  • Triple beglazing
  • Hoog rendement ketel voor de centrale verwarming
  • Warmte terugwininstallatie in de doucheafvoer
  • Zonnepanelen

De warmte terugwininstallatie in de doucheafvoer warmt het koude water op met het al gebruikte warme douchewater. Voor de zonnepanelen wordt een bepaald bedrag aan vastrecht betaalt door de bewoners zelf. Door middel van de zonnepanelen besparen de bewoners maandelijks, waardoor ze niet meer geld kwijt zijn dan ze besparen.

Naast alle energiezuinige maatregelen is er ook gedacht aan de omgeving. Zo is er een binnentuin waardoor bewoners gemakkelijker contact met elkaar kunnen leggen. Op 28 oktober 2014 zijn de laatste sleutels overhandigt aan de bewoners.

Advertisment ad adsense adlogger