Hero terrein Breda wordt groene wijk

Hero terrein Breda wordt groene wijk

Het voormalige Hero terrein aan de Teteringsedijk in Breda wordt door AM herontwikkeld tot een nieuwe groene wijk: de Hero van Breda. De bouw start de eerste helft van 2024.

“Het gebied in Breda is 60.000 m2 en er worden 422 woningen gerealiseerd”

Groenstedelijk Hero, duurzaam en gericht op bewegen en verbinding

Het Hero-terrein is in 2007 aangekocht door AM. In 2019 is deze locatie door de Gemeente Breda aangewezen als versnellingslocatie voor een nieuwe woonwijk. Na een intensieve samenwerkingsperiode met de gemeente Breda en een participatietraject met stakeholders en de directe omgeving, is het bestemmingsplan vormgegeven.

Hero van Breda wordt een groene woonomgeving en gezonde buurt gericht op bewegen en ontmoeten. Er gaat veel aandacht uit naar de invulling van een hoogwaardige openbare ruimte. Er komt een aantrekkelijk, groen en autoluw binnengebied met veel ruimte voor interactie, sport en ontspanning, waarmee bewoners worden verleid om te bewegen. De buurt krijgt een eigen huiskamer waar de focus ligt op verbinding.

Vanzelfsprekend gasloos

Naast gezondheid is ook duurzaamheid een belangrijk speerpunt van deze gebiedsontwikkeling in Breda. Alle gebouwen zijn vanzelfsprekend gasloos en worden voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. Daar waar mogelijk worden appartementen aangesloten op stadsverwarming. Bij de realisatie van de woningen wordt gebruik gemaakt van toekomstbestendige en duurzame materialen.

Invulling van het Hero plangebied

Het plangebied in omvat ongeveer 60.000 m2. Hier worden 422 woningen gerealiseerd, waarvan 180 sociale- en midden-huur appartementen, 174 koopwoningen en een eerstelijns medisch centrum HOED (Huisartsen Onder Een Dak) met daarbij 20 sociale zorgappartementen.

Daarnaast wordt het pand de Toerist herontwikkeld tot 48 middeldure koopappartementen en een horeca- en commerciƫle functie in de plint. De bebouwing sluit op een natuurlijke wijze aan op de bestaande woningen van de Kwekerijstraat en Teteringsedijk en ook de nieuwbouw Hero.

Samenwerking

De herontwikkeling van het Hero terrein in Breda is een initiatief van gebiedsontwikkelaar AM en wordt samen met de gemeente Breda, Wonen Breburg, Diederen Dirrix, DAT Architecten, Buro Lubbers, Conceptual Residences, BAM Wonen en Buro BOOT ingenieurs uitgevoerd.

Hero terrein Breda wordt groene wijk.
Lees ook: Leefbaarheid en inhaalslag woningbouw.

Advertisment ad adsense adlogger