Dura Vermeer bouwt nieuw gemeentehuis voor Krimpenerwaard

nieuw houten gemeentehuis voor Krimpenerwaard

In het gemeentekantoor van Schoonhoven werd de overeenkomst getekend voor de bouw van het nieuwe duurzame houten gemeentehuis in Krimpenerwaard. Hiermee is de aanbesteding afgerond en gaat de bouw gaat al snel van start. De heiwerkzaamheden starten na de bouwvak. In het vierde kwartaal 2025 moet het nieuwe gemeentehuis klaar zijn.

“De vier huidige gemeentekantoren in de gemeente Krimpenerwaard een nieuwe bestemming. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om er sociale huurwoningen te realiseren”

Krimpenerwaard koos voor een nieuw gemeentehuis omdat alle kantoren verplicht energielabel C moeten hebben en in 2030 waarschijnlijk energielabel A. De huidige gemeentekantoren in Stolwijk, Lekkerkerk, Schoonhoven en Bergambacht voldoen daar niet aan. De gemeenteraad kiest voor nieuwbouw. Dat levert een jaarlijkse kostenbesparing op van ten minste 250.000 euro, ten opzichte van de verbouwing van de vier bestaande kantoren, bericht men.

Gunning

Vanaf november vorig jaar kon men zich inschrijven om het nieuwe gemeentehuis voor Krimpenerwaard te bouwen. Gabriëls Elektro en Dura Vermeer als de beste inschrijvingen uit de bus. Dura Vermeer heeft de opdracht voor de bouwkundige werkzaamheden en de coördinatie. Het gemeentehuis komt op de hoek van de Veerweg en Provincialeweg in Bergambacht.

Vanaf deze week wordt de grond bouwrijp gemaakt. Kruiswijk Civiel is al bezig met de nodige grondwerkzaamheden. Na de bouwvak start men met heien. De verdere voorbereidingen zoals het definitief maken van de werktekeningen, planning rond de levering van materialen en de productie van de (houten) bouwelementen zijn ook al in gang.

Dura Vermeer bouwt nieuw houten gemeentehuis voor Krimpenerwaard

Harald Verhoeven van Gabriëls Elektro, wethouder Pascal van der Hek en Rutger Veldhoen van Dura Vermeer. (v.l.n.r.) Beeld: Dura Vermeer.

Mijlpaal voor Krimpenerwaard

Wethouder Van der Hek: “Hiermee is een belangrijke nieuwe mijlpaal bereikt in het proces van de bouw naar ons nieuwe, duurzame en energieneutrale gemeentehuis. Bovendien krijgen de vier huidige gemeentekantoren een nieuwe bestemming. Hierbij kijken we naar de mogelijkheid om sociale huurwoningen te realiseren. Ik wil de raad bedanken voor het vertrouwen dat we deze mooie plannen nu ook echt waar kunnen maken”.

“We zijn ontzettend trots dat we deze mooie opdracht voor Krimpenerwaard hebben gewonnen! De gemeente formuleerde ambitieuze uitgangspunten op het gebied van energie en circulariteit, waar we ons direct in konden vinden. Met de bouw van dit nieuwe, houten gemeentehuis bouwen we samen aan een betere wereld voor mens én aarde”, vult Rutger Veldhoen aan.

Openingsbeeld: Lek bij Schoonhoven in de gemeente Krimpenerwaard. Foto Nisanga-123RF.
Bron: Dura Vermeer en gemeente Krimpenerwaard.

Advertisment ad adsense adlogger