2.000 MorgenWonen-woningen van de band gerold

2.000 MorgenWonen-woningen van de band gerold

De 2000-ste woning van MorgenWonen is een feit. De woning heeft een plaats gevonden in het nieuwbouwproject Hollandse Linde in Ede.

VolkerWessels gaat de komende jaren opnieuw fors investeren in productiefaciliteiten

MorgenWonen

In 2014 startte VolkerWessels met de bouw van een fabriek die duurzame woningen onder de naam MorgenWonen aan de lopende band kon produceren.

Door deze industrialisatieslag werd een oplossing gecreëerd voor het in de bouw ontstane tekort aan vakmanschap. Tevens werd een manier gevonden om prijsstabiliteit te creëren. Op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid werden grote stappen gezet ten opzichte van het traditionele bouwproces.
Door de continue bouwstroom van 440 woningen per jaar worden er anno 2020 iedere dag ergens in Nederland twee nieuwe Nul-op-de-Meter woningen geassembleerd. De 2000ste woning kreeg een eervolle plek in het nieuwbouwproject Hollandse Linde aan de Katenhorst in Ede.

Drie type woningen

MorgenWonen begon in 2014 met één type woning die uit de fabriek vertrok. Vandaag de dag bestaat het assortiment van MorgenWonen uit drie verschillende type woningen. Hiermee kan op verschillende wijze worden gevarieerd.

Lees verder onder de foto.

Investeren in productiefaciliteiten

VolkerWessels heeft de industrialisatie smaak te pakken. De komende jaren investeren ze opnieuw fors in productiefaciliteiten. De net geopende fabriek in het Europark bij Coevorden beslaat 10.000 m². De fabriek is volledig gerobotiseerd en wordt in 2021 verder uitgebreid.

Er komt ruimte voor de productie van een bijzondere sociale huurwoning. Verder neemt door verdere automatisering de flexibiliteit binnen het bouwsysteem toe. Hierdoor ontstaan opties als een plat dak, een ruime uitbouw en een extra slaapkamer op zolder.

Lees ook: Levensloopbestendige prefab-appartementen in Vinkeveen

Verder opschalen

Door haar ervaring als marktleider in industriële woningbouw, de moderne productiefaciliteiten en de concernkracht van VolkerWessels heeft MorgenWonen de mogelijkheid om de productie verder op te schalen.

Dit wordt echter met name bepaald door de beschikbaarheid van grondposities in Nederland. Om aan de landelijke vraag van woningen te kunnen blijven voldoen moeten er volgens VolkerWessels meer woningbouwlocaties beschikbaar komen. Dit vraagt om landelijk beleid en ingrijpen door de regering.

Export

De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan bouwtechnische aanpassingen om de woningen seriematig geschikt te maken voor Duitsland en Engeland. Nog dit jaar zullen de eerste projecten nabij Leipzig (D) en Londen (UK) worden gerealiseerd.

Meer informatie: www.morgenwonen.nl

2.000 VolkerWessels MorgenWonen-woningen van de band gerold

Advertisment ad adsense adlogger