Nieuwbouw groot gerechtsgebouw in Breda

Nieuwbouw groot gerechtsgebouw in Breda

In Breda wordt binnenkort begonnen aan de voorbereidingen voor de bouw van een 66 meter hoog gerechtsgebouw. Het gebouw zal een rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming gaan huisvesten.

De gemeente Breda maakte dit bekend namens bouwconsortium InBalans, dat de klus op zich neemt. InBalans bestaat uit een samenwerking tussen VolkerWessels, Facilicom en Macquarie Capital Group. Het ontwerp is van architectenbureau A2 Studio.

januari 2016 begin bouw

23 november wordt tijden een informatiebijeenkomst in PodiumBloos in Breda door de corporatie vertelt over de procedures, de planning en eventuele hinder voor omwonenden. In januari zal de bouwplaats worden ingericht. “Wij plaatsen bouwhekken, maken het terrein gereed voor de funderingswerkzaamheden en brengen bouwwegen aan”, zo meldt het consortium in het bouwschema. “Daarna wordt gestart met de funderingswerkzaamheden.”

Geprefabriceerde gevel

In mei 2016 zal worden begonnen met de ruwbouw en wordt de gevel, grotendeels geprefabriceerd, aangebracht. Dit heeft als reden dat in hoog tempo kan worden gebouwd en de kwaliteit beter is, dan wanneer de gevel op de bouwlocatie wordt gemonteerd of gemaakt, zo meldde het consortium aan bredavandaag.nl. Vervolgens zal de dakbedekking worden aangebracht, waarna in februari 2017 begonnen moet worden met de afbouw, het installeren van de technische installaties en de inrichting van het gebouw. Eind maart 2018 is de geplande opleverdatum.

527-gerechtsgebouw from A2STUDIO on Vimeo.

– Nieuwbouw groot gerechtsgebouw in Breda –

Advertisment ad adsense adlogger