Project: multi-tenant kantoor Helix Leidsche Rijn

Project: multi-tenant kantoor Helix in Utrecht Leidsche Rijn

De bouw van het nieuwe multi-tenant kantoorgebouw Helix in Utrecht Leidsche Rijn is van start gegaan. Het gebouw is ontworpen voor bedrijven die op zoek zijn naar een werkomgeving met een gezond binnenklimaat en een bijzondere architectonische uitstraling.

Het efficiënte ontwerp zorgt voor een minimaal gebruik van bouwmateriaal

Helix is ontworpen door Paul de Ruiter Architects. De spiraalvormige trap geeft Helix zijn unieke verschijningsvorm. Helix speelt in op de toenemende behoefte van huurders en gebouweigenaren naar gezond stedelijk werken in een toekomstbestendige omgeving op een goed bereikbare locatie.

Geen feestelijke start

Levi Boerman, ontwikkelingsmanager bij gebiedsontwikkelaar AM: “Helix heeft bij oplevering een duurzame GPR-score van acht en is aangemeld voor WELL Building Standard. Deze duurzame certificeringsnorm richt zich specifiek op gezondheid en welzijn van de gebruikers van het gebouw. Ondanks dat we gezien de huidige omstandigheden geen feestelijke start bouw kunnen vieren, zijn we als ontwikkelaar blij dat de bouw van dit nieuwe multi-tenant kantoorgebouw Helix volop aan de gang is.”

De bouw van Helix geeft een nieuwe impuls aan het noordelijke centrumgebied van Leidsche Rijn en is daarmee een belangrijke ontwikkeling voor het kantorengebied. Het kantoorgebouw omvat ruim 10.000 m2 verhuurbare vloeroppervlakte, vier kantoorlagen en twee inpandige parkeerlagen met ruimte voor circa 150 auto’s. De bouw van Helix is in handen van BAM Bouw en Techniek. De oplevering vindt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 plaats.

Duurzaam kantoorgebouw

Met Helix geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s ‘Healthy urban living and working’. In opdracht van AM heeft Paul de Ruiter Architects een duurzaam kantoorgebouw ontworpen dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Paul de Ruiter: “De iconische spiraalvormige trap in het atrium – zichtbaar vanaf de snelweg – is het hart van het gebouw en stimuleert beweging. Daarnaast draagt de trap bij aan een gevoel van verbondenheid tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven die hier gaan werken.”

Atriums

Door een transparante glazen gevel, een patio en twee grote atriums met glazen daken kan natuurlijk licht tot diep in het gebouw doordringen. Aan de straatkant van het gebouw bevindt zich een levendige plint met een uitnodigende lobby, een restaurant en een vergadercentrum.

Het efficiënte ontwerp zorgt voor een minimaal gebruik van bouwmateriaal en maakt het interieur tevens flexibel aanpasbaar waardoor Helix eenvoudig kan inspelen op eventuele wisselende behoeften van de huurders.

Lees ook:
Meest duurzame multifuntionele gebouw ter wereld in Wageningen
 Biosintrum winnaar Nederlandse bouwprijs
Bomenbrug over de A9

Advertisment ad adsense adlogger