Riekerpark in Amsterdamdam krijgt flexwoningen

Riekerpark in Amsterdam NW krijgt 216 flexwoningen en gemeente zoekt beheerder

Het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West krijgt in Riekerpark 216 nieuwe flexwoningen. Hiervoor zoekt de gemeente een partij die de woningen wil beheren. Het gaat in eerste instantie om een periode van 10 jaar. De bouw van de flexwoningen start nog voor de zomer van dit jaar, de woningen moeten begin 2025 klaar zijn. Riekerpark is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Schinkelkwartier.

“Partij gezocht voor het beheer van de 216 nieuwe sociale flexwoningen in Riekerpark”

Flexwoningen Riekerpark

Gisteren is de vraag gepubliceerd op TenderNed. Het gaat om het beheer zowel administratief, sociaal als technisch en facilitair van de nieuw te bouwen 216 sociale flexwoningen met bijbehorend paviljoen in Riekerpark. Het paviljoen biedt een gemeenschappelijke ruimte, kantoorruimte voor de beheerder en spreekkamers. Ook twee binnentuinen zijn onderdeel van de opdracht. Het gaat in eerste instantie om een periode van 10 jaar.

In de betreffende flexwoningen in Schinkelkwartier komt een mix van deels statushouders en deels woningzoekenden. De woningen vallen in de sociale huursector. Van die bewoners wordt verwacht dat zij gemotiveerd zijn om bij te dragen aan een goede onderlinge sociale samenhang en nabuurschap. De inzet van de beherende partij moet gericht zijn op alle bewoners van de flexwoningen Riekerpark.

Planning

De bouw van de flexwoningen in Riekerpark, dat onderdeel is van de gebiedsontwikkeling Schinkelkwartier, start voor de zomer van 2024. De woningen moeten 1 januari 2025 klaar zijn.

Gelijk met de start van de bouw van de flexwoningen loopt ook de aanbesteding voor de beheeropdracht.
19 juni 2024 is de aanbesteding voor het beheer van de woningen via TenderNed uitgezet. 29 juli sluit deze inschrijving. 11 september wordt de beheerspartij door de gemeente geselecteerd. Begin januari 2025 gaan de bewoners de woningen betrekken en start ook de beheeropdracht.

Bron en beeld: gemeente Amsterdam.

Riekerpark bij gebiedsontwikkeling Schinkelkwartier in A’dam NW krijgt 216 flexwoningen. De gemeente zoekt nog een beheerder. Zie ook:
1.000 flexwoningen in vier Amsterdamse projecten.
Bijna duizend nieuwe woningen op Strandeiland IJburg.

Advertisment ad adsense adlogger