Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen

Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen juli 2020

De meest recente versie (juli 2020) van de Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen is beschikbaar op de site van Bouwend Nederland en geeft een overzicht van financieringsmogelijkheden en subsidies rond dit onderwerp.

“Naast subsidies wordt aangegeven welke regelingen er bestaan en welke financiĆ«le producten banken aanbieden rond energiezuinig (ver)bouwen”

Update

In de update zijn belangrijke toevoegingen en aanvullingen gedaan op het gebied van de mogelijke subsidies. Zo is de Renovatieversneller (subsidie van 100 miljoen euro om huurwoningen te verduurzamen en de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH), subsidie om bestaande huurwoningen aardgasvrij te maken, toegevoegd. Ook is de SEEH-regeling aangepast met de nieuwe termijnen en verhoogde (nu 30%) subsidie.

Overzicht

Het document geeft een overzicht van de verschillende financieringsmogelijkheden. Bouw- en aanverwante bedrijven kunnen hiermee hun klanten adviseren over financieringsmogelijkheden voor energiezuinig (ver)bouwen.
ook wordt in de wijzer een overzicht gegeven van nuttige en relevante sites waar je je kunt oriƫnteren op energiebesparende maatregelen.

Download en info

De Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen is hier als pdf te downloaden en meer over de Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen lees je op de site van Bouwend Nederland.

Wat is energiezuinig

Een uitgebreid overzicht van energiebesparende maatregelen voor nieuwbouw en verbouwen, zoals o.a. verschillende vormen van isolatie, warmterugwinning, warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen is onder meer op deze site te vinden.

Bron: Bouwend Nederland

Advertisment ad adsense adlogger