Wet kwaliteitsborging bouwen uitgesteld

Uitstel voor wet kwaliteitsborging bouwen

De wet kwaliteitsborging bouwen was geen onderwerp van stemming de 11e juli in de 1e kamer. Daarmee honoreert de Kamer het verzoek tot uitstel, van minister Plasterk. De al eerder uitgestelde ingangsdatum van 1 januari 2019 staat hierdoor onder druk, zo bericht ondermeer Bouwend Nederland.

Kamer honoreert verzoek tot uitstel wet kwaliteitsborging bouwen, van minister Plasterk

Kritiek kamer

Aan het eind van de behandeling van het wetsvoorstel op 4 juli zegde minister Plasterk de 1e Kamer toe een brief te sturen. Dit naar aanleiding van de kritiek vanuit deze Kamer. De brief werd vrijdag 7 juli naar de ministerraad verstuurd en de 11e juli behandeld in een commissievergadering van de senaat. De 1e Kamer gaat in op het verzoek van de minister om de stemming ‘aan te houden’.

Aanpassing wet

In deze vorm zou het wetsvoorstel weggestemd kunnen worden. De minister heeft door dit uitstel de mogelijkheid tot een zogenaamde novelle. Minister Plasterk, of mogelijk een minister in een volgend kabinet past dan het wetsvoorstel aan. Dat aangepaste voorstel zal eerst weer door de 2e Kamer moeten worden behandeld voor het terugkomt in de 1e Kamer.

Impuls bouwkwaliteit en verdere voordelen

Bouwend Nederland heeft altijd een wet bepleit die enerzijds bouwkwaliteit een impuls geeft, maar die anderzijds geen verdere juridisering of kostenverhoging in de hand werkt.

Eerder schreven wij al uitgebreid over de wet. Lees hier meer.

Advertisment ad adsense adlogger