Active House Symposium 13 april, over betaalbaar renoveren

Active House Symposium 2022 over betaalbaar renoveren

Hoe pak je een grondig, circulair renovatieproject aan als gemeente of corporatie of gebouwbeheerder? Waar begin je? Het internationale Active House Symposium geeft hierop het antwoord. Op woensdag 13 april 2022 wordt in De Doelen getoond hoe je kwaliteit meetbaar kunt maken.

“Een Active House Radar is voor woningcorporaties een goed middel om met bewoners te communiceren”

Gezondheid en comfort voor de bewoner worden vaak uit het oog verloren als het om renovatieprojecten gaat, signaleert Active House-voorzitter Bas Hasselaar. “Het binnenklimaat is zo belangrijk. Bewoners voelen temperatuur, ze voelen ventilatie, ze beleven de lichtinval. De renovatieoplossingen worden doorgaans afgestemd op energieprestatie in combinatie met een aanname dat het binnenmilieu dan behaaglijk is. Het is een lastig vraagstuk, want je moet goed weten wat comfort is en hoe je dat beleeft.”

En daar biedt Active House een antwoord op. Voorwaarde is wel dat je goed moet communiceren. Hasselaar: “Verduurzaming wordt nu vanuit een energieperspectief ingericht en dat maakt het moeilijk om aan bewoners uit te leggen. Je kunt dus beter vanuit een bewonersperspectief gaan denken. Als je daar meer aandacht voor hebt, krijg je bewoners sneller mee.”

Lees ook: In 10 stappen een Active House.

Energie, Comfort, Milieu

Een tool die hier goed bij helpt is de Active House-radar, schetst Hasselaar. “Het is een handig instrument om inzichtelijk te maken hoe je scoort op energie, comfort en milieu. Tegelijkertijd is het een uitstekend middel voor corporaties en gemeente om met bewoners te communiceren. Bij het verduurzamen zijn er geen verliezers.”

Het Active House Symposium op 13 april in De Doelen heeft als thema betaalbaar, circulair renoveren waarbij de bewoner centraal staat. Er wordt getoond hoe je betaalbare, gezonde gebouwen kunt maken waarbij de bewoner centraal staat. Gebouweigenaren krijgen inzicht over hoe ze gezonde, veilige en toekomstbestendige buurten en woningen kunnen realiseren. De bezoeker komt alles te weten over gebouwen met een comfortabel binnenmilieu en het belang van veel daglicht.

New Horzion

Sprekers deze dag zijn naast Active House-voorzitter Bas Hasselaar, Michel Baars van New Horizon. Wouter van Marken Lichtenbelt van de Maastricht University, ontwikkelaar en bouwer Yvonne van der Hulst en een keur aan buitenlandse sprekers als: Sinys Lynge, Emilia-Cerna Mladin, Song Yehao en Lone Feifer.

Klik op de link www.activehousesymposium2022.com voor programma en Tickets.

Advertisment ad adsense adlogger