26,5 miljoen voor groenprojecten in Amsterdam

26,5 miljoen voor groenprojecten in Amsterdam

Het stadsbestuur van Amsterdam heeft 26,5 miljoen euro vrijgemaakt voor het vergroenen van de stad in achttien grote groenprojecten.

Het Weteringcircuit moet van een druk verkeersplein veranderen in een nieuw groen park

Deze projecten zorgen voor extra ruimte voor flora, fauna en mens. Bijvoorbeeld door de aanleg van het Weteringpark op het Weteringcircuit en het Spoorpark Zuid in Nieuw-West en het aanleggen van een groenstrook op De Boelelaan Midden.

Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in de kwaliteit van groen, door de aanplant van meer en meer diverse bomen, planten en bloemen in de bestaande parken.

Extra park

Wethouder Laurens Ivens (Groen): “Na de Groenvisie hebben we nu de groenste begroting in jaren, zodat we investeringen kunnen doen om de stad radicaal te vergroenen. We planten bomen, zorgen voor meer ruimte voor de natuur en we voegen ook een park toe in de drukke binnenstad. Alle Amsterdammers, mensen en dieren, verdienen een groene en leefbare stad.”

Lees verder onder de foto van het Sarphatiepark.

Stadsparken

Het Weteringcircuit moet van een druk verkeersplein veranderen in een nieuw groen park midden in de stad. Het Sarphatipark, Diemerpark en Rembrandtpark krijgen een grote opknapbeurt. Ook minder bekende parken als het Kasterleepark, het Piet Wiedijkpark en het Buiksloterbreekpark worden aangepakt.

Er worden (fruit)bomen geplant, natuurvriendelijke oevers aangelegd. Daarnaast komen er bloemenlinten en paddenpoelen, vleermuisbunkers en worden oeverzwaluwwanden geplaatst.

Ook worden wandel- en fietspaden verbeterd en (natuur)speelplekken aangelegd. Verder worden hondenlosloopgebieden uitgebreid en worden er maatregelen genomen om de toegankelijkheid te vergroten.

Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos wordt 7,5 hectare aan paden, bermen en fundering verwijderd. Hierdoor ontstaan er grotere aaneengesloten bosvakken waar planten en dieren ongestoord kunnen leven. Het gaat om overbodige, parallelle bospaden, die weinig worden gebruikt. Er kunnen hierdoor zo’n vijfhonderd bomen worden geplant.

Lees ook: Dakeigenaren Amsterdam aan de slag met zonne-energie

26,5 miljoen voor groenprojecten in Amsterdam

Advertisment ad adsense adlogger