Amsterdam lanceert Roadmap Circulair Tenderen

Amsterdam lanceert Roadmap Circulair Tenderen

De gemeente Amsterdam heeft een roadmap circulair tenderen ontwikkeld. Hiermee kan de opdrachtgever circulair bouwen borgen.

Roadmap Circulair Tenderen voor transformatie, renovatie en sloop

De Roadmap gaat dit najaar eerst worden gebruikt voor de uitgifte van woningbouwkavels en een niet-woningbouwkavel. Later wordt het instrument ook ingezet voor tenders op het gebied van transformatie, renovatie en sloop.

Evaluatie

Bij het opstellen zijn marktpartijen en externe experts geconsulteerd. Eind dit jaar, begin volgend jaar wordt de Roadmap geëvalueerd op basis van de praktijkervaring van de tenders. De gemeente wil met de Roadmap een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een nationale standaard voor circulair bouwen. Uit de evaluatie komt ook de aanbeveling voort of en in hoeverre circulair tenderen beleid wordt in Amsterdam.

Nieuwe bedrijvigheid

Wereldwijd behoort Amsterdam tot de koplopers op het gebied van de circulaire economie. Uit een onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren, kwam naar voren dat (een overgang naar) een circulaire economie nieuwe bedrijvigheid creëert, een positieve economische impact heeft en direct bijdraagt aan een duurzame en leefbare samenleving.

Waardeketen

Met name in de bouw liggen kansen. Op basis van het onderzoek heeft Amsterdam ervoor gekozen om naast organische stromen ook de focus te leggen op de waardeketen bouw. In dat kader heeft de gemeente Metabolic en SGS Search opdracht gegeven de Roadmap Circulaire Gronduitgifte op te stellen.

Download de PDF Roadmap Circulair Tenderen

Advertisment ad adsense adlogger