Innovatieve asbestoplossing valt in de prijzen

Innovatieve asbestoplossing valt in de prijzen

Op de Contamination Expo in London heeft het Limburgse bedrijf MiniContainment de ‘Asbestos Innovation Award – Runner Up’ titel in de wacht gesleept. Het bedrijf ontving de prijs voor hun innovatieve asbestoplossing. Daarbij worden een soort ‘asbest-couveuses’ gebruikt, waardoor de bekende witte pakken en maskers niet langer nodig zijn bij asbestsanering.

“Het MiniContainment-systeem scheidt de saneerder volledig van asbestvezels die vrij kunnen komen wanneer een asbesthoudend object verwijderd moet worden. Daarnaast is onze oplossing makkelijk hanteerbaar en kan er ook in kleine ruimtes eenvoudig gesaneerd worden”, aldus directeur Dennis Kierkels.

Vriendelijk systeem

De medewerkers hoeven zich dus niet langer in maanlandings-pakken te hijsen en te douchen na elke klus, waardoor veel regulier ‘equipment’ thuis kan blijven. Daar komt wel een flinke couveuse voor in de plaats. Volgens Kierkels wordt er op de Nederlandse steeds vaker specifiek gevraagd naar dit systeem. “Woningcorporaties vinden het erg belangrijk dat er geen onrust ontstaat wanneer iemand asbest moet saneren. Met dit systeem lijkt de asbestsaneerder op een gewone klusjesman. Dat scheelt enorm. Daarbij hoeven huurders niet meer hun huis uit tijdens de sanering. Ook dat maakt dit systeem erg vriendelijk.”

Trots

Daan Prevoo, gedeputeerde van de provincie Limburg, is trots dat het regionale bedrijf nu internationaal scoort. “Als gedeputeerde Asbest en Energie juich ik deze innovatieve ontwikkeling op het gebied van asbestsanering van harte toe. Ik ben er trots op dat een jong Limburgs bedrijf in de asbestbranche deze prijs heeft mogen ontvangen. Dit soort ontwikkelingen maken de opgave voor verplichte asbestsanering en de daaraan gekoppelde verduurzamingsslag een stuk makkelijker. Ik daag ondernemers in de asbestbranche uit om het voorbeeld van onze jonge prijswinnaars te volgen en na te denken over creatieve sanerings- en verduurzamingsoplossingen.”

Advertisment ad adsense adlogger