Asfaltdag 2016

Asfaltdag 2016

Dinsdag 13 december vindt in De Flint in Amersfoort de Asfaltdag 2016 plaats. Dit jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Vakgroep Bitumineuze Werken van Bouwend Nederland (VBW) en Eurobitume, is het ontmoetingspunt voor iedereen die betrokken is bij de (asfalt) wegenbouw.

Dit jaar over: duurzaamheid, innovaties, toekomst en big data

Actualiteit en toekomst

De asfaltsector kent vele ontwikkelingen. Tijdens de dag wordt een beeld geschetst van ontwikkelingen en innovaties en de impact hiervan op de maatschappij en de sector. In een aantal presentaties worden de deelnemers meegenomen in de actualiteit en de toekomst van asfalt.
Tegelijkertijd vindt een expositie plaats van tientallen bedrijven uit de wereld van asfalt, mobiliteit, opleiding, infrastructuur en wegenbouw.

Programma

Het programma start met ‘De toekomst van de asfaltbranche’. Niet alleen de kansen voor ondernemers komen aan bod. Ook zal de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever worden belicht. Gezamenlijk zijn er nog steeds (grote) stappen te maken. Tevens zal duidelijk worden dat de leden van de VBW hun verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot een duurzame toekomst.

De middag heeft 2 thema’s: Duurzaamheid en de mogelijkheden van big data. Duurzaamheid is een actueel thema binnen de asfaltwereld. Of het nu gaat om stil asfalt in stedelijke gebieden of om de ontwikkeling van een asfaltkwaliteitsloket, er is aanleiding genoeg om op duurzaamheid in relatie tot asfalt in te gaan. Op het gebied van dataverzameling worden grote stappen gemaakt. Diverse sprekers gaan in op verschillende typen data die momenteel worden verzameld en de mogelijkheden die deze data biedt bij de verdere ontwikkeling van de sector.

Meer informatie is te hier te vinden.

Asfaltdag 2016

Advertisment ad adsense adlogger