Betaalbare BENG met e-learning tool

Betaalbare BENG met e-learning tool AZEB Learn

Een betaalbare BENG ontwikkelen met behulp van e-learning. Dat kunnen opdrachtgevers en professionals in de bouw- en installatiesector met AZEB Learn. Dit nieuwe online platform bundelt de kennis en tools in een stapsgewijze structuur die het realiseren van een BENG vereenvoudigt én betaalbaar maakt.

Veel beschikbare oplossingen voor kosteneffectieve BENG’s zijn gescand, geanalyseerd en getest

AZEB Learn is het nieuwe online platform dat de kennis en tools bundelt in een stapsgewijze structuur die het ontwikkelen van een BENG vereenvoudigt én betaalbaar maakt.

Geïnteresseerden kunnen nu starten met de eerste gratis cursus in de Engelse taal die de AZEB-routekaart, bijbehorende hulpmiddelen en aanvullende kennis behandelt. AZEB Learn is een belangrijk resultaat van het EU-project AZEB (Affordable Zero Energy Buildings), in Nederland uitgevoerd door DNA in de Bouw.

Nieuwe kennis

Het huidige gebrek aan kennis in de markt maakt het ontwikkelen van betaalbare en kwalitatief goede bijna energieneutrale gebouwen (BENG) lastig. Verwacht wordt dat de nieuwe Europese wetgeving voor energieneutraal bouwen en de Wet kwaliteitsborging, beide van kracht vanaf 2021, het opdoen van nieuwe kennis stimuleert.

De huidige tijden van sociale afstand vergroten de kansen voor e-learning ook. AZEB Learn speelt erop in. Het platform is het resultaat van de intensieve samenwerking tussen acht kennisorganisaties uit zes Europese landen gedurende drie jaar. De AZEB-methode bespaart de markt miljoenen euro’s doordat zij een grote hoeveelheid beschikbare oplossingen in Europa voor kosteneffectieve BENG’s hebben gescand, geanalyseerd en getest en de beste hebben geïntegreerd in de AZEB-routekaart.

Dit stimuleert – met hulp van de EU – BENG-projecten die hoge prestaties voor energie, comfort en financiën kunnen garanderen en meer waarde leveren voor minder geld.

AZEB Learn

AZEB Learn behandelt alle relevante onderwerpen voor een (bijna) energieneutraal gebouw met duidelijke en praktische suggesties voor implementaties, aangevuld met informatiebronnen van ervaren en bekende AZEB-partnerorganisaties.

Kennis is geïntegreerd over ontwerp, gebouwdiensten, hernieuwbare energiebronnen, inbedrijfstelling, contractering, lean-praktijken, projectbeheer, projectontwikkeling, alles met focus op een BENG.

Deze enorme hoeveelheid op ervaring gebaseerde praktische en wetenschappelijke kennis borgt state-of-the-art inhoud.
Het lesmateriaal heeft specifieke aandacht voor de kosten van een BENG-project en de optimalisatie ervan. Ook worden voorbeelden gegeven vanuit gevalideerde cases met significante effecten voor de financiële, sociale en milieuprestaties van gebouwen.

In de kennis op AZEB Learn is gemakkelijk te navigeren van helicopterview naar specifieke details en terug. Met korte toetsen kan de cursist zijn eigen kennis testen. Op termijn is een online community beschikbaar van collega’s en experts om online aangepaste antwoorden op specifieke vragen te krijgen. Ook wordt meer lesmateriaal toegevoegd, in meer talen, betaald en gratis. Een account is gratis aan te maken op AZEB.eu

Advertisment ad adsense adlogger