Eerste aanmeldingen Dag van de Bouw

Eerste aanmeldingen Dag van de Bouw

Dit jaar vindt op zaterdag 4 juni de Dag van de Bouw weer plaats. Organisator Bouwend Nederland meldde deze week de namen van de eerste twintig locaties die de hekken open zullen gooien voor iedereen die geïnteresseerd is om eens een kijkje achter de schermen te nemen op interessante bouwlocaties.

De aangemelde projecten tonen de verscheidenheid van de bouw- en infrasector. Er zijn voorlopig 9 woningbouwprojecten, 5 utiliteitsprojecten en 6 infraprojecten aangemeld. Bouwend Nederland licht alvast enige deelnemers uit en vermeldt dat projecten zich kunnen aanmelden via dagvandebouw.nl.

Aanleg Maximabrug in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn krijgt een energieneutrale brug. TBI-onderneming Mobilis en haar samenwerkingspartners Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Hollandia Infra bouwen deze Koningin Máximabrug in opdracht van Gemeente Alphen aan den Rijn. Het project zal eind 2016 afgerond worden. Tijdens de Dag van de Bouw kunnen bezoekers zien hoe deze brug wordt gebouwd, onder andere vanaf een speciaal uitkijkpunt. Zo wordt de bezoeker duidelijk gemaakt wat er voor nodig is om een duurzame brug te bouwen. Ook worden er activiteiten voor de jeugd aangeboden.aangeboden voor de jeugd.

Transformatie hoofdkantoor Alliander in Arnhem

Dura Vermeer renoveert in Arnhem het hoofdkantoor van netbeheerder Alliander (20.000m2). 80% van de materialen uit het oorspronkelijke gebouw zijn hergebruikt in het nieuwe ontwerp. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan social return, lokale duurzaamheid, energieneutraliteit, CO2 reductie en het creëren van een stimulerende werkomgeving. In Bouw en Uitvoering 1 2016 staat een uitgebreid artikel over dit ambitieuze renovatieproject

Woningbouw Prinses van Geldrop

Bij dit project beslissen de toekomstige bewoners mee over de samenstelling van het type woningen en de inrichting van de openbare ruimten. Het project bestaat uit 6 loftwoningen, 5 patiowoningen, 2 vrijstaand geschakelde en 3 vrijstaande woningen. Houta Bouw opent op 4 juni de bouwhekken om het publiek in een inkijkje te geven in dit bijzonder vormgegeven woningbouwproject.

Advertisment ad adsense adlogger