Eerste aardgasvrije woningen wijk Bospolder Tussendijken

Eerste aardgasvrije woningen in Bospolder-Tussendijken Rotterdam

Samen met woningcorporatie Havensteder heeft BAM Wonen de eerste woningen opgeleverd van in totaal 360 gerenoveerde en verduurzaamde woningen aan de Gijsinglaan in de Rotterdamse wijk Bospolder Tussendijken.

“De woningen krijgen een nieuw, individueel ventilatiesysteem en ventilatieroosters met CO2-sturing”

Aardgasvrije woningen

De 360 woningen, verdeeld over vijf galerijflats, worden losgekoppeld van het gas en aangesloten op het warmtenet van Eneco. Bewoners ervaren dankzij alle maatregelen meer wooncomfort. De laatste woningen worden naar verwachting in het voorjaar 2022 opgeleverd.

Stadswarmte

In januari van dit jaar ondertekenden Havensteder, gemeente Rotterdam en Eneco de gebiedsaanpak Tussendijken aardgasvrij. In deze gebiedsaanpak sluit Havensteder tussen nu en 2026, 1.300 woningen aan op stadswarmte. BAM Wonen, één van de duurzaamheidspartners van Havensteder, is betrokken bij de onderhoudswerkzaamheden en de verduurzaming van de vijf Gijsinglaanflats.

Isolatie en ventilatie

BAM Wonen vervangt bij de flats aan de Gijsinglaan de gasgestookte geisers en boilers door een warmte-afleverset. Ook het kookgas verdwijnt en bewoners krijgen daarvoor in de plaats een inductiekookplaat plus een pannenset. De verduurzaming omvat tevens een betere isolatie en ventilatie.

Zo krijgen de woningen nieuwe kunststof kozijnen, HR++ glas en een nieuw, individueel ventilatiesysteem en ventilatieroosters met CO2-sturing. De woningen maken een sprong in het energielabel van F/G naar A.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Sociaal team

Tijdens het verduurzamingsproject staat contact met bewoners centraal. Voor de bewoners aan de Gijsinglaan is onder meer een sociaal team samengesteld met de gemeente, de Verbindingskamer en partners uit de wijk.

Havensteder werkt bijvoorbeeld samen met professionele en vrijwillige buddy’s. “Ik ben trots op dit project omdat we een technische ingreep combineren met een sociale aanpak. We leveren samen met de bewoners een bijdrage aan een veerkrachtig Bospolder-Tussendijken”, aldus Karin Ormel, manager Wijkteam van Havensteder.

Lees ook: Onderhoud en verduurzaming ERA Flats Rotterdam

Eerste aardgasvrije woningen in Rotterdamse wijk Bospolder Tussendijken.

Advertisment ad adsense adlogger