Info over elektrische laadinfrastructuur

Info over elektrische laadinfrastructuur

Door de groeiende elektrificatie van het wagenpark, neemt ook de behoefte aan laadinfrastructuur rap toe, er zijn meer laadpalen en -voorzieningen nodig. Een uitdaging voor voor overheden, netbeheerders en installateurs. Om extra praktische kennis voor het installatiewerk te bieden, lanceert ISSO het Kleintje elektrische laadinfrastructuur.

“.. installatietechnische aspecten van de elektrische laadinfrastructuur helder en inzichtelijk maken”

Laadinfrastructuur toegelicht

Met dit nieuwe Kleintje wil ISSO met name de professional helpen om de installatietechnische aspecten van de laadinfrastructuur helder en inzichtelijk te maken. Onder meer de elektrotechnicus kan in dit naslagwerk lezen welke specifieke, elektrotechnische handelingen en voorschriften er komen kijken bij zowel het ontwerp, de uitwerking en realisatie van de installaties.

Doelgroepen

Naast installateurs zullen ook opdrachtgevers, beheerders van laadinfrastructuur en installatieadviseurs informatie in de brochure terugvinden. Het Kleintje start met het samenstellen van een Programma van Eisen (PvE) om laadinfrastructuur voor elektrische vervoersmiddelen te kunnen realiseren.

Verder gaat de brochure in op de wet- en regelgeving die van toepassing is bij het ontwerpen, aanleggen, gebruiken en onderhouden van een laadinfrastructuur. De wet- en regelgeving is vooral gebaseerd op het veilig kunnen werken aan elektrische installaties.

Harmonisatie elektrische laadinfrastructuur

Het ISSO Kleintje kon tot stand kon komen, omdat er inmiddels een flinke mate van harmonisatie is gerealiseerd. Zowel op het gebied van laadprotocollen, kabels, stekkers en nog enkele andere zaken is er veel meer eenduidigheid.

Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de communicatie met netwerkbedrijven en de aansluitspecificaties van ElaadNL. Al deze aspecten komen daarom ook aan bod in het Kleintje elektrische laadinfrastructuur.

Toekomst

Naast technische kennis, richtlijnen en wet- en regelgeving bevat het naslagwerk ook informatie over de verschillende locaties waar we deze laadpunten kunnen tegenkomen. Zo gaat dit Kleintje in beperkte mate in op het verschil tussen residentiële en utilitaire toepassingen van laadpalen.

Bovendien behandelt de bundel diverse, toekomstige ontwikkelingen die kansen bieden voor de installatiesector en hun opdrachtgevers. Daarbij kan men denken aan Smart Charging, Veiligheid, Mobiliteit Hubs en de Trias Mobilica.

Het ISSO Kleintje elektrische laadinfrastructuur is beschikbaar op het platform ISSO Open

Advertisment ad adsense adlogger