Kou in de bouw

Kou

Sinds september 2010 kunnen leden van Bouwend Nederland zich indekken tegen de financiële risico’s van langdurig verlet door extreme weersomstandigheden, zoals vorst of hitte.

Nieuw is dat ook bouwondernemers die nog geen lid zijn van Bouwend Nederland, zich via de brancheorganisatie kunnen beschermen tegen nadelige gevolgen van langdurige kou. Aanleiding voor de weerverletdekking vormde de strenge winter van afgelopen jaar en het ontbreken van de mogelijkheid dit risico af te dekken. De bouw lag lange tijd stil, waardoor veel bedrijven een beroep moesten doen op de eenmalige collectieve regeling van de vorst-ww.
Bouwend Nederland, weerrisico-specialist CelsiusPro, herverzekeraar Swiss Re en risicomakelaars Aon Risk Solutions en Meeus Bouw & Infra hebben gezamenlijk een nieuw product ontwikkeld dat bouwwerkgevers beschermt tegen de financiële risico’s van alle soorten weerverlet.

Het Zwitserse CelsiusPro heeft ervaring met op maat gemaakte weercertificaten die financiële risico’s door (extreme) weersomstandigheden afdekken. Het nieuwe product dekt behalve vorst ook andere ongunstige weertypen zoals extreme neerslag en hitte. Uitbetaling geschiedt op basis van het aantal dagen dat de slechte omstandigheden zich voordoen. Hierbij geldt een minimaal eigen risico gebaseerd op het gemiddelde aantal dagen dat de weersomstandigheden zich voordoen in een regio in een bepaalde periode.

Bedrijven kunnen zelf de temperatuur- of neerslag-normen bepalen waaronder de uitbetaling moet plaatsvinden. De periode dat een werkgever het risico wil afdekken is eveneens flexibel. Als een ondernemer bijvoorbeeld in februari weersafhankelijke activiteiten wil uitvoeren, kan hij alléén voor die maand een dekking afsluiten. Daarom is dit product bij uitstek geschikt voor het midden- en kleinbedrijf.

Via de website van Bouwend Nederland kunnen ondernemers eenvoudig drie soorten weercertificaten afstemmen op de eigen behoeften: een koudedagen-, een regendagen- of een hittedagencertificaat. Leden van Bouwend Nederland profiteren van extra ledenvoordeel in de vorm van een korting van 5% op de premie.

Klik hier voor meer informatie

Lees verder in editie 1-2011

Advertisment ad adsense adlogger