Lichtkunstwerk Emmen genomineerd voor de Lamp Lighting Solutions Awards

Lichtkunstwerk Emmen genomineerd voor de Lamp Lighting Solutions Awards

Emmen krijg internationale bekendheid met de nominatie van het lichtkunstwerk in de
Hondsrugtunnel voor de Lamp Lighting Solutions Awards. Deze prijs is voor projecten waarbij verlichting in relatie tot architectuur op creatieve, innovatieve en duurzame wijze is toegepast.

Het lichtkunstwerk, bestaande ui een stelsel van lichtgevende buizen, moeten samen veldkeien van de Hondsrug symboliseren.

Grootste kunstwerk ter wereld

Het idee komt van kunstenares Titia Ex. Het is het grootste kunstwerk ter wereld, ter grote van een kilometer lang. Het lichtkunstwerk Emmen is opgebouwd uit een stelsel lichtgevende buizen die tegen de binnenwanden van de tunnel zijn geplaatst en langzaam van kleur veranderen.

Nominatie lichtkunstwerk Emmen

Het kunstwerk is genomineerd in de categorie Urban and Landscape Lighting. In deze categorie wordt gekeken naar creatief gebruik van verlichting in het openbaar gebied, zoals bruggen, wegen, tunnels en parken. Uit de 600 inzendingen uit de hele wereld zit het kunstwerk bij de laatste zestien.

Internationale interesse

De wethouder van Emmen, Bouke Durk Wilms is enthousiast over dit nieuws. Volgens hem zet dit kunstproject Emmen op de kaart. Hij geeft aan dat er vanuit diverse landen al interesse is getoond voor het kunstwerk.

De winnaar wordt in juni in Barcelona bekend gemaakt.

Advertisment ad adsense adlogger