Meer controle over uw materieel?

Meer controle over uw materieel?

1 op de 5 aannemers verliest tijd met het zoeken en vinden naar het eigen materieel. Het is er wel, maar waar? Welke uitvoerder heeft een bepaald materieelstuk in gebruik? Of staat het ergens nutteloos, terwijl het voor een ander werk moet worden ingehuurd of gekocht?

Weet u altijd waar uw materieel is?

Dynamiek

Een goede administratie voor materieelbeheer helpt, maar de dynamiek van een modern bouwbedrijf – het werk moet immers door – vraagt soms om meer flexibiliteit dan materieelbeheer kan geven.
Voor het zoeken en lokaliseren van eigen materieel in eigen bedrijf en op eigen projecten kan veel tijd verloren gaan.

Beter

Inzet van eigen materieel én mensen zijn nu te verbeteren en verhogen door de BouwTag.
De BouwTag is klein, heeft een eigen batterij en plak je overal op. Op ieder stuk materieel waarvoor dit in aanmerking komt. BouwTag communiceert met het nieuwe LoRa-netwerk van KPN dat juist daarvoor is ingericht.
Na het plakken van de tag op het materieelstuk, kan vervolgens op uw eigen beschermde deel van de website dit stuk materieel worden toegewezen en via Google Maps de locatie van dit materieelstuk worden getoond. Zo simpel is het!

Materieel - BouwTag

Ontwikkeling

De BouwTag is door Visser Assen samen met KPN ontwikkeld voor de materieelbeheerder in de Bouw en Infra. “BouwTag is daarmee veel praktischer en efficiënter dan de bekende GPS-trackers en ook geschikt voor in principe al het materieel in uw bedrijf. Geen kabels voor voeding en een batterij met een levensduur tot wel 10 jaar. Bovendien is hij goedkoper in aanschaf en gebruik. Het kan overal op worden geplakt of aan bevestigd. De boormachine, motorslijper, trilplaat, minigraver, compressor, aggregaat, hoogwerker, bouwlaser et cetera. Kortom op alles waar je wel eens naar zoekt of wat vermist kan raken”, aldus een enthousiaste Maarten Visser van Visser Assen.

Lokaliseren en opsporen, ook bij diefstal

Maarten, van de bedenkers van BouWatch, gaat verder: “De BouwTag is een goede oplossing voor het efficiënter maken van materieelbeheer bij onder andere aannemers. Ook al zou het maar 1 procent van de werkbare uren schelen, het systeem verdient zichzelf terug.”
Maarten vertelt: “Ook vermissing door diefstal blijft helaas aan de orde van de dag. Met een BouwTag kunnen wij de spullen weer lokaliseren en eventueel opsporen. Dat helpt. Je kunt er niet alle stilstand mee voorkomen of sneller door werken, maar een grote geruststelling is het wel. Bovendien worden hiermee extra kosten als gevolg van onnodig inhuren of aankopen vermeden.”

Uitvoeringen

De BouwTag is er in verschillende typen, afhankelijk van de specificaties. Voor iedere aannemer en materieelstuk is er dus wel een geschikte BouwTag. Belangrijk is ook dat iedere BouwTag een 100 % dekking heeft in Nederland. Overal. Door het nieuwe LoRa-Netwerk van KPN. Het werkt autonoom, dus onafhankelijk van mobiele telefoon of Wifi-netwerk.

BouwTag: de compacte en robuuste traceertag voor ieder materieel en iedere aannemer.
• Compact, past in of op ieder materieelstuk
• Geen installatietijd en -kosten.
• Eenvoudig te bevestigen in 10 seconden
• Robuust en bouwbestendig
• Tot 10 jaar batterijduur
• Geen kabels

Info

Kom naar de BouwTag-stand van Visser Assen op de Bouwbeurs hal 8 stand C.100 of kijk hier.

Advertisment ad adsense adlogger