Nieuw ‘traineeship voor de bouw’

Nieuw ‘traineeship voor de bouw’

Building Heroes introduceert de Construction University – een driejarig ontwikkelprogramma voor starters in de bouw.

‘We helpen opdrachtgevers zich aan te passen aan de nieuwe realiteit’

Er is een nijpend tekort aan personeel in de bouw, wat er mede voor zorgt dat er een woningtekort is. Tegelijkertijd ontwikkelt dit vakgebied zich in zo’n razend tempo, dat het voor bouwkundige opleidingen bijna onmogelijk is daarop in te spelen. Hierdoor sluiten opleidingen niet aan bij het werkveld verliezen en beschikken net-afgestudeerden niet altijd over de vaardigheden die nodig zijn.

Reden voor Building Heroes om de Construction University te ontwikkelen: een driejarig ontwikkelprogramma voor starters in de bouw. Waarbij zij, terwijl ze ervaring opdoen op verschillende projecten bij verschillende bedrijven, intensief gecoacht worden op zowel vakkennis als soft skills.

Volgende generatie

“Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Ook de manier waarop mensen samenwerken verandert: er is meer behoefte aan gelijkwaardige samenwerking, in plaats van een hiërarchische manier van werken. Daarom moeten professionals in de bouw zich (blijven) ontwikkelen. Samen met partners als VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling, ASVB en Van Wijnen, die hun professionals in de Construction University laten ontwikkelen, leveren we zo een actieve bijdrage aan de verandering van de bouw”, aldus Jeroen Meerum Terwogt, één van de oprichters van Building Heroes.

Meerum Terwogt: “We helpen opdrachtgevers zich aan te passen aan de nieuwe realiteit. Dit doen we bijvoorbeeld door ze inzicht te geven in (de behoeften van) hun doelgroep. We raden managers aan om meer tijd te investeren in de nieuwe generatie en jonge werknemers meteen meer verantwoordelijkheden te geven. Dat is goed voor oude en nieuwe generaties.”

Zo profiteert de bouw in Nederland van gemotiveerde, leergierige medewerkers met een frisse blik. Terwogt: “Om nieuwe inzichten van deze nieuwe generatie te kunnen benutten, moeten bouwbedrijven zichzelf de vraag leren stellen: waarom zou iemand bij mijn bedrijf willen werken? Is er genoeg ruimte om je te ontwikkelen? En kunnen we tijd en aandacht geven om hen ook een vliegende start te geven?”

Traineeship zorgt voor snelle groei

Om ervoor te zorgen dat er genoeg aanwas van talent is en dit talent zich blijft ontwikkelen, lanceerde Building Heroes de Construction University voor werknemers tot drie jaar werkervaring, met een hbo- of wo-opleiding.

Meerum Terwogt: “De talenten die deelnemen noemen we Building Talents. Zij staan drie jaar bij ons onder contract en doen werkervaring en kennis op bij drie verschillende opdrachtgevers. Het is fijn om te zien dat de bouwsector zo’n nieuw initiatief snel omarmt en zelfs hun eigen werknemers naar de Construction University sturen.”

Meer informatie: Building Heroes

Advertisment ad adsense adlogger