Alles over aardwarmte tijdens Open Energiedag

Alles over aardwarmte tijdens Open Energiedag

Tijdens de Open Energiedag op zaterdag 16 september zijn onder meer aardwarmtelocaties te bezoeken. Tijdens een rondleiding op de locaties Trias Westland en Nature’s Heat vertellen experts meer over het gebruik van aardwarmte als duurzame warmtebron voor het verwarmen van kassen, woningen en gebouwen.

“Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan het energie opwekken van de toekomst”

Hoe werkt aardwarmte?

Diep verborgen onder de grond is duurzame warmte beschikbaar. De warmte is uitermate geschikt voor het verwarmen van kassen, woningen en gebouwen en goed voor het milieu. Hoe dit werkt? Dat wordt verteld tijdens de Open Energiedag, maar als je er alvast meer weten over wil weten kijk dan op de website allesoveraardwarmte.nl.

Westland

Twee locaties in Naaldwijk en Kwintsheul zetten hun deuren open. Tijdens de Open Energiedag op zaterdag 16 september kan iedereen van 10.00 – 14.00 uur een bezoek brengen aan de twee aardwarmtelocaties:

Trias Westland – Lange broekweg 70, Naaldwijk
Met twee geothermiebronnen op 2,3 km diepte is Trias Westland de springplank naar Warmtesysteem Westland. Tijdens een rondleiding op de aardwarmtelocatie van Trias Westland wordt getoond hoe aardwarmte meer dan 245 hectare glastuinbouw, de bloemenveiling en 345 woningen in Liermolen in het Westland van duurzame warmte voorziet. Er wordt gewerkt met tijdsloten voor de rondleidingen, waarop vooraf ingeschreven dient te worden. Meld je aan voor een rondleiding.

Nature’s Heat – Hooghe beer 19a, Kwintsheul
In Kwintsheul worden bezoekers hartelijk ontvangen op het terrein van Nature’s Heat, waar warm water van 2300 meter diepte naar boven wordt gehaald om 64 ha aan kassen mee te verwarmen. Op de locatie volgt een rondleiding en uitleg over het project en de aardwarmte-installatie. Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 14.00 uur. Vooraf inschrijven voor een bezoek aan Nature’s Heat is niet nodig.

Over de Open Energiedag

Demissionair minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten zal op zaterdag 16 september de Open Energiedag openen bij energiepark Nijmegen-Betuwe. Iedereen kan op deze dag langskomen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland, om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie.

De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland.

Daar krijg je Energie van

De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan het energie opwekken van de toekomst.

Lees meer over aardwarmte:
Aardwarmteproject Maasdijk gaat 80 tuinders duurzame warmte leveren.
Proefboring naar aardwarmte in Amstelland.
Aardwarmte Nederland in cijfers.

Advertisment ad adsense adlogger