Safetybloxx: Roadblocks zonder zorgen

Safetybloxx: Roadblocks zonder zorgen

Het waarborgen van veiligheid in de openbare ruimte – regulier of bij evenementen – is een belangrijke, maar ook een ingewikkelde taak.

Safetybloxx – mooi, veilig en flexibel

Beschermen

Naast de gebruikelijke aandachtspunten zijn er de afgelopen jaren helaas ook nieuwe taken en verantwoordelijkheden bijgekomen, zoals het beschermen van de eigen burgers en bezoekers tegen ongewenst verkeer. Ook met scenario’s als een ongeval of zelfs een terroristische aanslag moeten gemeentes rekening houden. Maar hoe? Safetybloxx: Roadblocks zonder zorgen.

Oplossing

Het plaatsen van de bekende betonblokken is een oplossing, maar draagt zeker niet bij aan de sfeer en het gevoel van veiligheid. Bovendien vraagt het plaatsen ook om specifieke expertise en coördinatie van overheden of evenementenorganisaties. Het bedrijf luc4me wil dit met met haar Safetybloxx anders doen: mooi, veilig en flexibel.

Vrolijk

De Safetybloxx zijn 1,2 bij 1,2 meter groot en wegen 1.600 kilo per stuk. Ondanks het vrolijke uiterlijk kunnen de Bloxx wel tegen het spreekwoordelijk stootje. Volgens Luc4me zijn ze er op berekend om intact te blijven bij een aanrijding met een vrachtauto met een snelheid van 40 kilometer per uur.

Bij hogere snelheden zullen de Bloxx kantelen en onder de motor van het voertuig terechtkomen, waarmee deze ook tot stilstand zal komen. Dit alles zonder het ongezellige of zelfs dreigende uiterlijk van de traditionele betonnen barrières.

Plaatsen

Momenteel is het mogelijk om Safetybloxx permanent te laten plaatsen of voor korte of langere periode te huren, waarbij de tarieven starten vanaf €100 per week. Meer informatie is hier te vinden.

Advertisment ad adsense adlogger