Top 3 2022

Top 3 bouw, infra en techniek

Het B+U team wenst u een mooie kerst een goed uiteinde van 2022. Traditiegetrouw plaatsen we weer de Top 3 van meest gelezen artikelen dit jaar.

De B+U Top 3 van 2022:

1 Circulaire baksteen van puin Domtoren

De renovatie van de Domtoren ontgaat niemand die de binnenstad van Utrecht bezoekt. Dik ingepakt staat de Dom geduldig te wachten op de renovatie en opknapbeurt. Een deel van het achtergebleven eeuwenoude puin wordt op een bijzondere manier hergebruikt.

2 Rijksmonumenten mogen worden voorzien van zonnepanelen

Een (rijks-) monument energie-armer maken is vaak een hele uitdaging. Lange tijd was de toepassing van onder meer PV zonnepanelen niet toegestaan. Er zijn echter (nieuwe) uitzonderingen en mogelijkheden.

3 3D-betonprint transformeert conservatieve bouw

Van futuristische gimmick tot werkelijkheid. De technieken worden steeds sneller, beter en breder toepasbaar. In de bouw, maar ook infra komen we de 3D printtechniek steeds vaker tegen. De techniek wordt meer en meer toegepast. Bruggen, huizen en andere toepassingen zijn gerealiseerd en de toepassingen en mogelijkheden groeien.

Laatste editie Bouw en Uitvoering

De laatste editie en eerdere nummers van Bouw en Uitvoering zijn digitaal te lezen op de site.

B+U

Ook tijdens de kerstvakantie plaatsen we op B+U dagelijks nieuwe berichten over de bouw, infra en techniek. Kijkt u al uit naar de bouwvak en schoolvakanties van 2023, deze zijn hier te vinden.

Advertisment ad adsense adlogger