In memoriam Albert F. van den Hout

In memoriam Albert F. van den Hout

Terwijl de dakenmarkt zich druk maakte over de nominaties voor het mooiste dakproject via de Dakaward en het stemmen voor de Dakenman 2016, is dé dakenman aller tijden Albert F. van den Hout afgelopen maandag, op 69 jarige leeftijd zeer plotseling overleden.

Albert F. van den Hout: Veel gedaan, veel gegeven…

Hij is vooral bekend geworden van zijn werkzame leven bij BDA Buro Dakadvies. Na dat BDA in 1977 was opgericht door Nico Hendriks en Hans van Berk, is Albert van den Hout een jaar later, in 1978, het bureau komen versterken. Tot zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2013, heeft Albert samen met Nico Hendriks en Johan Sanders de directie van de BDA Groep gevormd. In 2010 is de BDA Groep onderdeel van de KIWA-organisatie geworden.

Bezig

Albert is jarenlang uitdrukkelijk bezig geweest met publicaties binnen BDA, maar ook voor SBR en verschillende andere opdrachtgevers. Ook was hij grondlegger van het BDA handboek, een naslagwerk; ook wel de bijbel voor de dakenbranche genoemd. Het laatste handboek is in 2012 uitgekomen.

Dakenraad

Vanaf zijn afscheid bij het ingenieursbureau BDA Dak- en Geveladvies, is Albert verder gegaan met zijn vakblad de Dakenraad, dat vanaf 1994 door hem persoonlijk werd uitgegeven. Ook heeft hij als uitgever en auteur verschillende boeken verzorgd zoals ‘Planten voor alle Daken’ en heeft hij net voor zijn overlijden een boek gerealiseerd over 40 jaar EPDM op daken. Dit boek zal binnenkort door de VESP (Verenigde EPDM Systeemproducenten) gepresenteerd worden. Helaas zonder hem.

Albert heeft zich al die jaren ingezet voor de verbetering en hogere kwaliteit van platte- en licht hellende daken, vooral uitgevoerd met gesloten dakbedekkingen.

De dakenbranche verliest zijn dakengoeroe die vrijdag aanstaande, 24 maart 2017 in Zwijndrecht wordt begraven.

Foto: Albert Frans van den Hout 1948-2017
Tekst: Erik Steegman

Advertisment ad adsense adlogger