Duurzaam Overijssel gaat woningen upgraden

Duurzaam Overijssel gaat woningen upgraden

Dertig partijen in Overijssel hebben de ambitie ondertekend om de komende vier jaar de energieprestaties van 47.000 woningen te verbeteren om te komen tot een duurzaam Overijssel. De woningen moeten minimaal energielabel B krijgen. De afspraak is gemaakt tussen overheden, koepelorganisaties, woningcorporaties, ondernemers en inwoners. De afgelopen jaren kregen al 12.000 woningen een upgrade.

De overeenkomst werd deze maand in Hardenberg gesloten. Bestuurders van de provincie Overijssel, Bouwend Nederland, UNETO-VNI, het ministerie van Binnenlandse Zaken en een flink aantal gemeenten in Overijssel zetten hun handtekening onder de overeenkomst.

Overijsselse Aanpak

Daarmee loopt Overijssel voorop als het gaat om verduurzamen van particuliere woningen. In de Overijsselse Aanpak is veel aandacht voor marktontwikkeling en ondersteuning en begeleiding van ondernemers, zo meldt UNETO-VNI. Zo wordt volgens de ondernemersorganisatie ingespeeld op de veranderingen in de bouw- en installatiebranche.

Duurzame revolutie

De provincie Overijssel en de samenwerkende partijen willen in 2023 twintig procent Nieuwe Energie gebruiken. Daarbij wordt gezocht naar het raakvlak tussen kansen voor de regionale economie en het terugdringen van fossiele energie. Het is de bedoeling dat de komende jaren nog veel meer partijen zich aansluiten bij deze ‘duurzame revolutie’ in Overijssel.

Advertisment ad adsense adlogger