Energieprestatiecontract voor Strukton Worksphere

Onderhouds- en energieprestatiecontract voor Strukton Worksphere

Voor het onderhoud van gemeentelijke kantoren en werkplaatsen heeft Strukton Worksphere een onderhouds- en energieprestatiecontract gekregen van de gemeente Rotterdam. Binnen dit contract valt een aantal panden van de Stadsbeheerorganisatie, met een vloeroppervlak van 36.740 m2. Het contract heeft een looptijd van 10 jaar en is per 1 januari 2015 ingegaan.

ESCo

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden wordt er een Energy Service Company (ESCo) opgericht. Hierbinnen worden de energiebesparende maatregelen, de financiering en de energiebesparing gegarandeerd. ESCo is ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. Het optimaliseren van het gebruikerscomfort en de prestaties worden ook door hen gemonitord.

Kostenneutraal project

Belangrijk bij dit project is dat het kostenneutraal wordt uitgevoerd. Het project wordt betaald uit de bespaarde energiekosten gedurende de looptijd van 10 jaar. Naast dit project heeft Strukton Worksphere in Rotterdam nog een andere ESCo in uitvoering. Hier is het verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van 9 zwembaden voor een periode van 10 jaar.

Ervaring van Strukton

Volgens Exploitatiemanager Peter van Schijndel van Strukton Worksphere worden er goede resultaten geboekt. Zo wordt het energieverbruik met ruim 30 procent verminderd en wordt het onderhoud met 15 procent goedkoper uitgevoerd.

Advertisment ad adsense adlogger